ABD'li Bilim İnsanları Koronavirüsün Yeni Belirtilerini Açıkladı

ABD'de yapılan bir araştırmada yeni tip koronavirüsün yeni belirtilerinin ortaya çıktığı açıklandı. Buna göre , Çin'de hastalığa yakalanan bazı kişilerde nörolojik semptomların da görüldüğü kaydedildi.

ABD'li Bilim İnsanları Koronavirüsün Yeni Belirtilerini Açıkladı

Yeni tip koronavirüs salgınının yayıldığı tüm dünyada ölü ve vaka sayısı günden güne endişe verici seviyede artarken, her geçen gün yeni belirtilere ilişkin açıklamalar da geliyor. Amerikan Tabipler Birliği'nce yayımlanan JAMA Neurology adlı tıp dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, Covid-19'a yakalanan Çin vatandaşlarının bir kısmında koordinasyon ve konuşma bozuklukları görüldüğü kaydedildi.

Makalede, salgının çıktığı Vuhan'da hastalığı kapan 214 kişiye ilişkin verilere yer veren uzmanlar, tüm hastaların yüzde 36'sınde, ağır geçiren hastaların ise yüzde 46'sında bir takım nörolojik problemlerin görüldüğü belirtildi. Uzmanlar bu problemleri, beyinde kan dolaşımı bozukluğu, bilin bulanıklığı ve kas güçsüzlüğü olarak sıraladı. Bu esnada koronavirüsün en yaygın görülen belirtileri de makalede yer aldı. Koronavirüs hastalarının büyük çoğunluğunda yüksek ateş, geçmeyen kuru öksürük ve baş ağrısı gibi semptomlar görülüyor.