ABD'de Koronavirüs Vaka Sayısı 400 Bini Geçti! Ölü Sayısı Fırladı...

ABD'de koronavirüs nedeniyle ölü sayısı günden güne artıyor. Vaka sayısında dünyada ilk sırada yer alan ABD'de bugüne kadar 12 bin 857 kişi yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Can kayıplarının en yoğun görüldüğü New York'ta ise kaos yaşanıyor. Son olarak Trump'ın gönderdiği hastane gemisinin de sadece normal hastalar için değil koronavirüs hastaları için kullanılması talep edildi. New York'ta bazı parkların ölülerin gömülmesi için ayrıldığı belirtiliyor.

ABD'de Koronavirüs Vaka Sayısı 400 Bini Geçti! Ölü Sayısı Fırladı...

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve şimdiye kadar 80 bin insanın hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs ölüm saçmaya devam ediyor.

Dünya genelindeki vaka sayısı 1.5 milyona yaklaşırken, en yoğun vaka görülen ülke konumuna gelen ABD'de vaka sayısı 400 bini de geçti. Amerika Birleşik Devletleri'nde an itibariyle tespit edilen toplam vaka sayısı 400 bin 549'a yükselirken, ülke genelinde yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 12 bin 857'e yükseldi. ABD'de New York pandeminin merkezi halinde. Ülke genelindeki 400 bin vakanın 142 bini New York'ta görülürken, en yoğun ölüm de New York'ta kaydedildi.

New York'ta yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son açıklanan rakamların ardından 5 bin 489 olurken, ABD'de en kritik ikinci eyalet ise New Jersey oldu. New Jersey'de bugüne kadar 44 bin 416 vaka kaydedilirken, toplam ölü sayısı 1232 olarak açıklandı.