"17 Mayıs'tan Sonra Hızlı Bir Açılma Olmayacak"

Koronavirüste tam kapanmanın sonuna gelirken, milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiren "Tam Kapanma Sonrası Süreç" hakkında da açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"17 Mayıs'tan Sonra Hızlı Bir Açılma Olmayacak"

Sağlık Bakanlığı koronavirüs bilim kurulu üyelerince yapılan açıklamalarda, kısıtlamaların kademeli şekilde kaldırılması gerektiğine dikkat çekilirken, 17 Mayıs'tan sonra tam açılmanın söz konusu olmayacağı, kademe kademe normalleşmeye geçileceği belirtiliyor. 17 Mayıs'ta Türkiye'de kademeli açılışın olması için gerekli çalışmaların yapıldığına vurgu yapan uzmanlar, tekrar bir vaka artışının daha kötü sonuçlara neden olabileceğini belirtiyor.

Ramazan Bayramında "Kurallara Dikkat" Çok Önemli

Koronavirüs tam kapanma sürecinde eleştiriler de beraberinde gelirken, vatandaşların büyük çoğunluğu denetimlerin yetersizliğinden ve insanların kurallara uymadığından dert yanıyor. Özellikle esnafın büyük tepkisini çeken denetim eksikliklerinin Ramazan Bayramı'nda da olması halinde vaka artışları ve tekrar bir kapanmanın ekonomiye büyük yük getirebileceği vurgulanıyor. Ramazan Bayramı boyunca ülke genelinde denetimlerin sıklaştırılacağı, ev ziyaretlerinin önüne geçileceği, şehirlerarası seyahatlerin hali hazırda yasak olduğunu hatırlatıldı.  

Tam kapanmanın ardından kritik alanların yavaş yavaş ve haftalık olarak açılabileceği iddia ediliyor.