Jandarma Bekçi Alımı Resmileşti-İşte O Maddeler

Jandarma 'ya bekçi alımı hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada kanunun Resmi Gazete 'de yayımlandığı ve jandarma bünyesine bekçi kadrosunun eklendiğine yer verildi. İşte detaylar.

Jandarma Bekçi Alımı Resmileşti-İşte O Maddeler

Jandarma 'ya bekçi alımı resmileşti.

2016 yılında yeniden başlatılan bekçilik uygulaması ile EGM bünyesine 28 binden fazla bekçi alımı yapıldı. Kolluk kuvveti olarak çalışan çarşı ve mahalle bekçileri için yeni kanun önceki gün Resmi Gazete 'de yayımlandı.

ilanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

JANDARMA İÇİŞLERİ 'NE BAĞLANDI

OHAL kapsamında yapılan düzenleme ile daha önce TSK bünyesinde olan Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığı bünyesine alındı. Kolluk kuvveti olarak çalışan jandarma personellerine bekçilik, yeni kanun ile eklendi.

RESMİLEŞTİ

:Resmi Gazete 'nin dünkü sayısında yayımlanan Bekçilik Kanununa jandarma ibaresi eklenmiş ve jandarma bünyesine bekçi alınmasının da önü açılmıştır.

Resmi Gazete 'de yayımlanan Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununda Jandarma ile ilgili kısımlar şu şekilde:

"Genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere, emniyet ve jandarma teşkilatları bünyesinde silahlı bir kolluk olarak çarşı ve mahalle bekçileri istihdam edilir.

Emniyet ve jandarma teşkilatlarında istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçilerinin amirleri meslek hiyerarşileri içinde tespit edilir.

Sınavlarda başarılı olan, görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığı sağlık kurulu raporu ile tespit edilmiş bulunanlar emniyet veya jandarma teşkilatlarına İçişleri Bakanının onayı ile aday memur olarak atanırlar.

14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin “VIII- JANDARMA HİZMETLERİ SINIFI” başlıklı bendinde yer alan “ve uzman jandarmaları” ibaresi “, uzman jandarma ile çarşı ve mahalle bekçilerini” şeklinde değiştirilmiştir.

10/3/1983 tarihli ve 2803 sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun 13 üncü maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Jandarma Hizmetleri Sınıfında yer alan çarşı ve mahalle bekçileri hakkında, Emniyet Hizmetleri Sınıfında yer alan emsali çarşı ve mahalle bekçilerinin mali ve sosyal hakları aynı usul ve esaslar çerçevesinde uygulanır. Bunlar hakkında birinci fıkranın ikinci cümlesi uygulanmaz.”

JANDARMA SINIFINA EKLENDİ

Yukarıdaki cümle ile artık jandarma bünyesine de bekçi kadrosu açıldı. Köylerde görev yapan bekçiler jandarma bünyesinde istihdam edilecektir. 

YENİ ALIM NE ZAMAN?

Bekçi alımı için henüz tarih belli olmadı. İlan tarihi belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN