İşte EGM Bekçi Alımı Başvuru Şartları

Polis akademisi 400 bekçi alımı duyurusunu yayımladı. Yayımlanan duyuru sonrası adaylar , bekçi alımı başvuru şartlarını ve başvuru bilgilerini , diğer şehirlere alım yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. İşte başvuru bilgileri, şartları ve detayları.

İşte EGM Bekçi Alımı Başvuru Şartları

Bekçi alımında sevindiren haber.

İstanbul için geçen gün ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunları arasından bekçi alımı yapılacağına yer verildi. 400 bekçi alımı için yayımlanan duyuruda başvuru şartlarının ve tarihlerinin daha sonra duyurulacağına yer verildi. 

İlanlar yayımlanıyor: Takip için  TIKLAYIN

İSTANBUL 'A 400 BEKÇİ ALINACAK

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanan duyuruda 2020/1 bekçi alımı kapsamında 400 personel alınacağına yer verildi. 

Resmi duyuru şu şekilde:

"7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 400  erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır."

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Polis Akademisi, Hürriyet Gazetesi 'nde yayımlanan haberi sosyal meyda hesabı üzerinden paylaşmış ve şartları şu şekilde duyurmuştu:

“- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az lise ya da dengi okul mezunu olmak,

- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge almak,

- Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

- Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

- Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak”

DİĞER İLLERE DE ALIM BEKLENİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 2000-2500 bekçi kadrosunun boşta olduğunu söyledi. İstanbul için 400 alım yapılacak. Bu sayıyı çıkarırsak en az 1600-2100 bekçi daha alınacağı görülüyor. Edindiğimiz bilgilere göre diğer şehirlere de bekçi alımı için hazırlık yapıldığı öğrenildi. Aşağıdaki yorum kısmından ilan beklediğiniz şehri yazabilirsiniz.

DİĞER İLLER İÇİN İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN