Emniyet, Köylere Bekçi Alımı Yapacak 2020

2020 yılı bekçi alımı için açıklama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mevzuatta yapılacak değişiklik sırasında köylere bekçi alımı yapılması için gerekli düzenlemenin yapılmasını talep etti. İşte detaylar ve bekçi alımı için son bilgiler.

Emniyet, Köylere Bekçi Alımı Yapacak 2020

Köylere bekçi alınacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarfından verilen talimat sonrası bekçilik uygulaması yeniden başlatıldı. Başlatılan uygulama kapsamında iki yılda ülke geneline 30 bin bekçi alımı yapıldı. Edinilen son dakika bilgilerine göre bekçiler için yeni kanun hazırlanıyor.

Günümüz şartlarına uygun şekilde hazırlanacak çarşı ve mahalle bekçiliği mevzuatı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında toplanan kurlda ele alındı.  Söz konusu toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Polis Akademisi yetkilileri de katıldı. 

KANUN 1966 TARİHLİ

Yürürlükte olan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Mevzuatı , 1966 tarihinde hazırlanmış ve yürülüğe girmişti. Hem kanunun dili hem de uygulama alanlarının düzenlenmesi için , mevzuatta ortaya çıkan sıkıntılarık kökten değiştirilmesi için bir kanun çıkarılacak. 

Yeni bekçi alımı ilanı geldiğinda haberdar olmak için TIKLA KATIL

KİMLİK KONTROLÜ

Çıkarılacak yeni kanun ile bekçilerin yetkilerini kullanırken 'keyfi uygulamaların' ortaya çıkmaması için, özellikle araç durdurma ve kimlik kontrolü konusunda bekçilere 'makul sebep' şartı getirilmesi planlanıyor.

Mevcut yönetmeliğe göre bekçiler , belli şartlar altında kimlik sorma ve araç durdurma yetkisinde bulunuyor. Ancak bekçiler araçlarda arama yapamıyor. Öte yandan vatandaş istemezse bekçilerin kimliğe zorla bakma yetkisi yok. Bekçiler ise bu durumda polise haber veriyor. Yeni kanunla bu sıkıntının giderilmesi planlanıyor. 

Yeni kanunla bekçiler şüphelendikleri kişilerle ilgili maktul sebep şartıyla kimlik sorabilir araç kontrolü yapabilecek. 

Yeni mevzuata göre bekçiler psikolojik eğitim de alacak. Öte yandan insan hakları eğitimleri de bekçilere verilecek. 

YAŞ VE FİZİKİ YETERLİLİK KRİTERLERİ

Türkiye Gazete 'sinin aktardığı bilgide yeni kanunda bekçilik yaş ve fiziki yeterlilik kriterlerinin de belirleneceği bildirildi. 

KÖYLERE BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

Mevcut kanunda bekçiler il ve ilçelerde çalışıyor. Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda , İçişleri Bakanı Soylu "Şu anda köylerde bekçi görevlendirme düşüncemiz ve hazırlığımız yok. Ama ileride lazım olabileceği düşüncesiyle bu yönde bir düzenleme yapılması doğru olur"

JANDARMA 'NIN SORUMLU OLDUĞU KÖYLERE...

Bu teklif üzerine teklif metnine jandarmanın sorumlu olduğu köylere de bekçi alımının önü açılacak.

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından köylere bekçi alımı ilanı yayımlanacak.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bekçilik ilanı beklediğiniz il-ilçe ve köyü yazabilirsiniz.,

Bekçiler bu sayfada  TIKLA KATIL