Bekçilik Yazılı Sınavı Ayrı Ayrı Yapılacak-İşte Bekçi Alımı Puan Hesaplaması ve Taban Puan

8 bin 167 bekçi alımı için beklenen açıklama dün gelmişti. 8 bin bekçi alımı için ayrı, 167 bekçi alımı için ayrı şekilde sınav yapılacak. İşte detaylar.

Bekçilik Yazılı Sınavı Ayrı Ayrı Yapılacak-İşte Bekçi Alımı Puan Hesaplaması ve Taban Puan

Bekçi alımı sınav geçme notu ve sınav sonucu açıklama tarihi.

Polis Akademisi 81 şehre bekçi alımında duyuruyu dün yayımladı. Yayımlanan duyuruda 8 bin 167 bekçi alımı yazılı sınav tarihine yer verildi. Sınav ve sonuç açıklama tarihinin açıklanmasının ardından adayların kafasında bazı soru işaretleri kaldı. Adaylar bekçilik sınavlarının ne zaman yapılacağını , sınav giirş yerlerinin ne zaman duyurulacağını , bekçilik yazılı sınavında soru sayısı ile geçme notunu araştırmaya başladı. 

SINAVLAR AYRI YAPILACAK

Bekçi alımı yazılı sınavı Milli Eğitim bakanlığı tarafından yapılacak. İl ve İlçelere yapılan bekçi alımında sınav 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü, saat 09.00 'da yapılacak. İstanbul ve Ankara 'da köylere bekçi alımı için sınav 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü, saat 14.00 'te yapılacak.

SINAV HANGİ ŞEHİRLERDE YAPILACAK?

Köylere bekçi alımı için yazılı sınav Ankara ve İstanbul 'da yapılacak. 8 bin bekçi alımında ise yazılı sınav Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas şehirlerinde yapılacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ

Ön sağlık aşamasına giren , ancak geçip geçmediğini öğrenmeyenler için duyuru 5 Temmuz 'da gelecek.  MEB sınav giriş yerlerini 05 Temmuz 2019 günü yayımlayacak.

SINAV GEÇME NOTU

8 bin 167 bekçi alımında adayların yazılı sınavı başarılı geçmesi için sınavda en az 50 puan alması gerekmektedir. 

SORU DAĞILIMI

PUAN HESAPLAMASI

Puan hesaplama metodu şu şekilde;

Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100 

50 doğru yapan bir aday 50 puan alır. Her soru 1 puan. Başarılı olabilmek için en az 50 soruyu doğru bilmeniz gerekmektedir.

Yanlış doğruyu götürmez.

BEKÇİ ALIMINI BEKLEYEN ADAYLAR BU SAYFADA

Bekçi alımını bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA

YENİ BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA VE GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN  MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN