EGM Yeni Bekçi Alımı İçin Üzen Haber (2020 Bekçilik Başvurusu Ne Zaman?)

EGM 2020 yılı yeni dönem bekçi alımı için adayları üzen açıklama geldi. Yapılan açıklamada alım sayısının önceki bekçi alımlarından daha düşük olacağına yer verildi. İşte son açıklama ve detaylar.

EGM Yeni Bekçi Alımı İçin Üzen Haber (2020 Bekçilik Başvurusu Ne Zaman?)

2020 bekçi alımında üzen haber.

2020 yılında yeni bekçi alımı için açıklama geçtiğimiz günlerde gelmişti. İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı , geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada toplamda 30 bin bekçi alımı yapıldığı , 8 bin 242 bekçinin eğitimlere alınacağını ve eğitimlerinin tamamlanması sonrası adayların EGM bünyesinde bekçi olarak göreve başlayacağını söyledi. 

SAYININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TAMAMLANDI

İçişleri Bakan Yardımcısı yaptığı açıklamada, EGM bünyesine 30 bin civarında bekçi alımı yapılmasının planlandığı bu planlama sonrası 30 binden fazla personel alımı yapıldığını söyledi. 

YENİ BEKÇİ ALIMINDA ÜZEN HABER

Yeni bekçi alımı için yapılan açıklamada sayının öncekiler kadar çok olmayacağı bildirildi. Bazı haber sitelerinde 8 bin yeni bekçi alımı yapılacağı haberleri yer aldı. Ancak EGM 'nin yeni dönem bekçi alımı için daha az sayıda bir istihdam planladığı öğrenildi.

KÖYLERE BEKÇİ ALINACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 2020 yılında köylere yeni bekçi alımı yapılacağını söyledi. Peki siz hangi köylere ve il , ilçelere bekçi alımı bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

EGM bekçi alımında başvuru şartları Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak tarafındna paylaşıldı. Geçtiğimiz hafta yapılan paylaşımda şartlara şu şekilde yer verildi:

“- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az lise ya da dengi okul mezunu olmak,

- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge almak,

- Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,

- Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış

- Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşımak”

Peki sizce hangi şart değişmeli? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Bekçiler ve bekçi adayları bu sayfada: Bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

YENİ BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

EGM bekçileri eğitime alacak. Önümüzdeki aylarda bekçiler eğitim merkezlerinden mezun olacak ve emniyet bünyesinde alışmaya başlayacaklar. Adayların eğitimlerini bitirmesinin ardından başvuru başlayacak. İlan geldiği anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN