2020'ye Kadar Yeni Bekçi Alımı Yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz gün 8 bin bekçi alımı daha olacağını söyledi. Peki bu açıklama nedir? 8 bin yeni alım mı olacak yoksa Bakan Soylu son alımı mı kastetti. İşte detaylar.

2020'ye Kadar Yeni Bekçi Alımı Yok

Süeyman Soylu: 8 bin bekçi daha alacağız.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün Kağıthane’de muhtarlarla iftar programında bir araya geldi ve burada önemli açıklamalarda bulundu.

Yenilenecek İstanbul seçimleri öncesi İstanbul 'da birçok ziyarette bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada, "Biz bir mücadele ortaya koymaya çalışıyoruz ve her türlü riski de alıyoruz ve şu da bilinmelidir ki Türkiye'yi bugün ayakta tutan şey sandığın ve demokrasinin varlığıdır. Buna yönelik gerçekleşecek bir halel elbette ki hepimizi ve Türkiye'nin geleceğini ciddi bir şekilde sıkıntıya sokar" dedi.

8 BİN BEKÇİ DAHA

Bakan Soylu açıklamasında 8 bin bekçi alımı daha yapılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"8 bin bekçi daha alacağız. Bir taraftan sokaklarda güvenliği, asayişi, gecenin huzurunu bekçilerle sağlıyoruz. Bunları merkezlerimizle, karakollarımızla entegre ederek bir mahallede bir semtte ne olduğunu, güvenlik ve asayiş konusunda hangi önlemleri alacağımızı takip eden yeni bir sistem ve anlayışı oluşturma anlamındaki irademizi ortaya koyuyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kağıthane Nurtepe Sosyal Tesislerinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katıldı. Toplantıda konuşan Süleyman Soylu, İstanbul ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekerek, "Ülkemizin, milletimizin menfaatleri dışında birtakım gelişmeler yüzyıllardır devam etmektedir. Türkiye'yi bugün ayakta tutan şey sandığın ve demokrasinin varlığıdır"

8 BİN YENİ ALIM MI OLACAK?

Bakan Soylu 'nun bu açıklamasının ardından bize b irçok mesaj geldi. Yeni 8 bin alım daha mı olacak? şeklinde. Biz de bu soruları yanıtlamak için bu haberimizi kaleme aldık.

Bakan Soylu 'nun bahsettiği 8 binlik bekçi alımı geçtiğimiz aylarda başvurusu alınan 8 bindir. 2019 yılı sonuna kadar yeni bekçi alımı yapılması beklenmiyor.

Yeni bekçi alımı 2020 'de yapılacak.

Diğer bekçi adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN