2020 EGM Yeni Bekçi Alımı Açıklaması

EGM 2020 yılı bekçi alımı için açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan toplantı sonrası gelen açıklamada, yeni bekçi alımının, mevzuat çalışmaları sonrası olacağına yer verildi. İşte detaylar.

2020 EGM Yeni Bekçi Alımı Açıklaması

Yeni bekçi alımı tarihi hakkında açıklama.

Yeni dönem bekçi alımı için yüz binden fazla adayın meraklı bekleyişi başladı. 2019 yılı 8 bin 242 bekçi alımında başvuru sonuçlarının açıklanması ve adayların sağlık raporu için hastaneye sevk edilmesinin ardından yeni dönem bekçi alımı için çalışmalar başladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI 'NDA KRİTİK TOPLANTI

Beştepe 'de bulunan Cumhurbaşkanlığı 'nda düzenlenen toplantıda bekçilerin yetki ve görevleri ile bekçi alımında şartlar masaya yatırıldı. Yıllar önce hazırlanan bekçilik mevzuatınının yenilenmesi için düzenlenen toplantı sonrası İçişleri Bakanlığı-Polis Akademisi-EGM yetkilileri, bekçilik mevzuatı üzerinde çalışmalarını hızlandırdı. 

YENİ BEKÇİ ALIMI YÖNETMELİK SONRASI

Cumhurbaşkanlığı koordinesinde Çarşı ve Mahalle Bekçiliği mevzuatı üzerinde görüşmeler yapılıyor. Yapılacak değişiklikler , eklenecek yeni maddeler sonrası bekçilik mevzuatı Resmi Gazete 'de yayımlanacak. 

Edinilen bilgilere göre yeni dönem bekçi alımı için çalışmalar , mevzuat çalışmalarının sona ermesinin ardından başlayacak. 

Bekçiler ve bekçi alımı bekleyenler bu sayfada: TIKLA KATIL

KÖYLERE BEKÇİ ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen toplantıda Bakan Soylu , köylere bekçi alımı yapılmasını istedi ve yeni mevzuatta bu yönde hüküm eklenmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklamaya göre yeni bekçilik mevzuatında köylere bekçi alımı için hüküm eklenecek. 

MEZUNİYET NE OLACAK?

Yeni bekçi alımında mezuniyet lise olacak. En az lise (Ortaöğretim) mezunu adaylar ilana başvuru yapabilecek. Peki sizde alım ilkokul mu yoksa en az lise mi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN