Kanun Teklifi Geldi: 2021'de Siyasi Partilere Hazine Yardımı Verilmesin Pandemi Desteği Verilsin

Siyasi partilere sağlanan hazine yardımının 2021 yılında verilmemesi ve söz konusu paranın pandemi yardımlarına ayrılması için bir kanun teklifi geldi.

Kanun Teklifi Geldi: 2021'de Siyasi Partilere Hazine Yardımı Verilmesin Pandemi Desteği Verilsin

BBP Meclise sundu: Partilere Hazine yardımı 2021'de yapılmasın.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bir kanun teklifi hazırladı. Destici hazırladığı kanun teklifinde , siyasi partilere 2021 yılında devlet yardımı yapılmamasını istedi. Siyasi Partiler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin özetinde şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile; siyasi partilere yapılan Hazine yardımının azaltılması, 2021 yılı için siyasi partilere Hazine yardımı yapılmaması ve söz konusu meblağın salgına karşı alınacak önlemlerde kullanılması amaçlanmaktadır."

PANDEMİ YARDIMLARI YAPILSIN

Destici, söz konusu kanun teklifinde, siyasi partilere yapılan hazine yardımının bu sene yapılmamasını, bunun pandemi desteklerine ekleniesi gerektiğini söyleyerek, "Pandemi sürecinde ülkemizin geçtiği zor şartlarda siyasi partilerin de toplumun her kesimi gibi üzerlerine düşen fedakarlığı yapması gerekmektedir. Bu amaçla siyasi partilere sağlanan devlet yardımının azaltılması ve 2021 yılı için tamamen kesilmesi yerinde olacaktır. Alınacak bu tedbirlere hem ekonomik olarak milletimize bir katkı sağlanacak hem milletimiz nezdinde siyasi partilere olan güven artacak hem de milli dayanışma duygularımız güçlenecektir." dedi.

İşte kanun teklifinin metni: