Koronavirüs Uyarılarını Hiçe Saydılar! Maske Yok, Mesafe Hak Getire...

Bursa'da tüm uyarılara rağmen, bazı kişilerin koronavirüs önlemlerine uymaması halk sağlığını da tehdit ediyor.

Koronavirüs Uyarılarını Hiçe Saydılar! Maske Yok, Mesafe Hak Getire...

Yol ortasında bir grup şahıs, araçlarının etrafında halay çekerken, tavuk alma etkinliğinde ise kalabalık bir grup sosyal mesafe ve maske kurallarını ihlal ederek eğlendi. Bazı şahısların ise eldivenlerle halay çekmesi dikkat çekti. Bursa Valiliği'nden geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, koronavirüs önlemleri kapsamında düğünler ve diğer etkinliklerin açık alanda, 4 metrekaraye 1 kişi düşecek şekilde maksimum 2 saat olacak şekilde düzenleneceği duyurulmuştu. T

üm bu uyarılar ve açıklamalara rağmen bazı vatandaşların halk sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde eğlenmesi tepkileri de beraberinde getirdi.

ESNAF ÇİLEDEN ÇIKIYOR: TEKRAR KISITLAMALARA DÖNERSEK, BİTERİZ...

Özellikle esnafın büyük tepkisini çeken şahıslarla ilgili idari işlem yapılması bekleniyor. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan bir restoran sahibi, "Görüntüleri sosyal medyada izledikten sonra kanımız donuyor. Biz bu salgın nedeniyle çok uzun süre sıkıntılar çektik. Tekrar bir kısıtlamaya gidilmesi demek, bizim bitmemiz demek. Milletin ekmeğiyle oynuyorlar, sağlığıyla, geleceğiyle oynuyorlar. Bu kişilere yönelik daha sert yaptırımlar olmazsa, biz dükkanımızı kapatmak zorunda kalacağız. Bir kısıtlamayı daha kaldırabilecek durumda değiliz." ifadelerini kullandı.