YouTube’dan Kullanıcılarına Kötü Haber Geldi Moralleri Çok Bozacak

Dünyanın 1 numaralı online video oynatma profili YouTube’dan kullanıcıları üzecek bir haber geldi. Yeni düzenleme kullanıcıları çok üzecek.

YouTube’dan Kullanıcılarına Kötü Haber Geldi Moralleri Çok Bozacak

Online video izleme platformu YouTube, Premium üyeliğe sahip olmayan kullanıcılarına kötü haber geldi. YouTube, Eylül 2022 itibariyle reklam oynatma sayılarını artırarak 5 reklam oynatma kararı aldı.

Resmi bir açıklama gelmeden yürürlüğe giren bu yeni uygulama, bazı kullanıcıların sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla ortaya çıktı. YouTube, bundan sonra video başlangıçlarında 2 reklam yerine 5 reklam oynatmaya başladı.

5 reklam uygulamasıyla bitmeyen kötü haberin üstüne bu reklamlarla ilgili başka bir gelişmede yaşandı. Eskiden kullanıcılar belli bir süre reklamı izledikten sonra reklamı atlayabiliyordu. Ancak yeni gelen uygulama ile reklamlar atlanamayacak ve izlenmek zorunda kalınacak.

YouTube’un getirdiği düzenlemeden Premium üyeler etkilenmeyecek, reklamsız video izleme deneyimine devam edecek.

Konuya İlişkin Açıklama

Gelen tepkiler üzerine Team YouTube’dan bir açıklama geldi. Team YouTube hesabının açıklamasına göre değişen bir şeyin olmadığını ima edilerek, normal düzende YouTube reklamları 5 ile 30 saniye arasında değişkenlik gösteriyor. Arka arkaya 5 reklam politikasında reklamlar 6 saniye olacak. Böylelikle reklam başına harcanan zamanda bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Yapılan bu açıklamalar kullanıcıları hiçte tatmin etmiş görünmüyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /