Yerli Otomobilin Adı, Logosu ve Fiyatı Hakkında Açıklama

Yerli otomobil hakkında canlı yayında Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO ’su Mehmet Gürcan Karakaş'dan önemli açıklamalar geldi. Karakaş yerli otomobilin fiyatı, logosu ve adı hakkında konuştu.

Yerli Otomobilin Adı, Logosu ve Fiyatı Hakkında Açıklama

Son dakika: Yerli otomobil fiyatı ve ismi hakkında açıklama.

Cnn ekranlarında yayımlanan Hakan Çelik 'le Hafta Sonu adlı programa katılan  Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO ’su Mehmet Gürcan Karakaş önemli açıklamalarda bulundu.

Karakaş yaptığı açıklamada, önceki gün tanıtımı yapılan yerli otomobilin ismi ve fiyatı hakkında konuştu.

İşte Karakaş 'ın açıklamaları:

"Biz tasarıma başlamadan önce hedef kitlemizi belirledik. Hedef kitlemiz yalın ve prestijli bir otomobil görmek istiyordu. Tasarımda bütünlük bir parçaların birbirini tamamlaması çok önemli. Otomobilimiz elektrikli olduğu için aks mesafesini istediğimiz mesafede tutabiliyoruz. Biz tasarımımızda doğu ve batıyı birleştiriyoruz. Batının düz çizgileriyle, doğunun daha hareketli çizgilerini birleştirdik. İçinde bulunduğumuz topraklar doğu ve batının birleştiği, kaynaştığı bir bölge. Tasarımımızdaki farkın da bunun olmasını istedik.

ARACIN ÖN TARAFINA BAKILDIĞINDA..

Aracın ön tarafına bakıldığında kararlı fakat saldırgan olmayan bir otomobil olduğunu görüyoruz. Aracın ön paneline baktığımızda lale figürünü görebiliyoruz. Aracın farları kararlı ve keskin hatlara sahip. 

MARKASI NE OLACAK?

"Aracın  markası henüz belli değil. Şimdilik geçici olarak TOGG logosunu kullandık. Marka 2020 sonlarına doğru belirlenecek. İlk olarak 2022 sonlarında SUV aracımız satışa sunulacak. Ardından sedan ve diğer modelleri de belirli aralıklara piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Piyasaya girdiğimizde Avrupa'da klasik otomobil üreticisi olmayan, ilk elektrikli SUV araç üreticisi olacağız."

ARACIN FİYATI NE KADAR OLACAK?

"Aracın fiyatıyla ilgili şu an bir rakam vermek mümkün değil. Fakat piyasa ile rekabetçi bir fiyatı olacağını söyleyebiliriz. Bu da en azından şimdilik fikir verecektir. Prestijli ve yalın bir tasarıma sahip. Çin'den orada neler oluyor mesajları aldım."

150 BİN İSİM ARASINDAN SEÇİLECEK

Karakaş açıklamasında , yerli otomobilin adının 150 bin isim arasında seçileceğini söyledi.

Peki sizce ismi, logosu ve fiyatı ne olmalı? Yorum kısmı aşağıda >>