Whatsapp'a Yeni Özellik Geliyor! 50 Kişiye Kadar Görüntülü Görüşme

Whatsapp'a yeni özellik duyuruları art arda geliyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu Whatsapp'ın görüntülü görüşme konusunda da yeni özellikleri hizmete alacağı kaydediliyor.

Whatsapp'a Yeni Özellik Geliyor! 50 Kişiye Kadar Görüntülü Görüşme

Koronavirüs sürecinde en fazla ihtiyaç duyulan şeylerden birisi de iletişim. İnsanlar sevdikleriyle ve iş arkadaşlarıyla iletişimi sürdürebilmek için teknolojinin getirilerinden faydalanırken, bu süreçte ön plana çıkan zoom benzeri uygulamaların popülaritesi günden güne artıyor. Dünyanın en çok kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma platformu Whatsapp'a da zoom benzeri yeni özellik entegre edilecek. Whatsapp'a eklenecek yeni özelliğin öncelikle Android tabanlı cihazlarda daha sonra ios tabanlı cihazlarda aktif olacağı belirtiliyor.

Facebook'un yeni uygulaması Messenger Rooms'un ardından Whatsapp'a çoklu görüntülü konuşma olanağı getiriliyor. Whatsapp'ı bünyesine kattıktan sonra sürekli yeni güncellemelerle uygulamadaki kullanıcıları elinde tutmaya gayret eden Facebook, Zoom uygulamasının koronavirüs sonrasında artan popülaritesini örnek alarak Whatsapp'a da yeni özellik için çalışmalarına hız verdi. Yapılacak yeni güncellemelerle hayata geçirilecek özellikle Whatsapp kullanıcıları görüntülü konferans yapabilecekler. Koronavirüs döneminde artan iletişim ihtiyacını gözlemleyen Facebook geliştiricileri, önümüzdeki süreçte Zoom benzeri özelliği Whatsapp ios ve android kullanıcıları için hizmete açacak.  Whatsapp'ta an itibariyle sadece 4 kişi görüntülü görüşme yapabiliyor.