Whatsapp'ta Yeni Dönem! Onay Geldi

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu Whatsapp, kullanıcıların birbirine para transferi yapmalarına imkan sağlayacak özelliğini aktif etmeye hazırlanıyor.

Whatsapp'ta Yeni Dönem! Onay Geldi

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesindeki Whatsapp, uzun süredir konuşulan özelliği ile bir kez daha gündemde. Whatsapp yakında akıbeti yılan hikayesine dönen ödeme hizmetini Brezilya'da tekrar aktif edecek.

Brezilya Merkez Bankası,kısmi olsa da Whatsapp'ın ödeme sistemine müsaade etti. İlk aktarılan bilgilere göre, Brezilya Merkez Bankası Visa ve Mastercard kartları ile Whatsapp kullanıcılarının birbirlerine para göndermelerine izin vermeye hazırlanıyor. İsmi açıklanmayan bir yetkili, bu konuda son hazırlıkların yapıldığını, sistemin çok yakında Brezilya'da aktif hale getirileceğini söyledi. Brezilya, Facebook'un taleplerinin aksine sadece kullanıcıların birbirlerine para göndermelerine müsaade etmeye hazırlanıyor.

Facebook'un planı ise Whatsapp'a entegre bir sistem ile platform üzerinden alışveriş imkanı da tanımaktı. Brezilya'da ilgili sistem 2020 yılında başlamış fakat daha sonra alınan kararla proje askıya alınmıştı.

Özelliğin diğer ülkelerde hangi tarihlerde kullanıcılara sunulacağı ise henüz açıklanmadı.