WhatsApp'ta Bunu Yapanlar Dikkat: Bilgileriniz Tehlikede

WhatsApp kullananları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Hackerların telefonlara sızmaya çalıştığı yeni yöntem hakkında uyarı yapıldı.

WhatsApp'ta Bunu Yapanlar Dikkat: Bilgileriniz Tehlikede

WhatsApp kullanıcıları dikkat.

Bilgisayar korsanları son dönemlerde WhatsApp 'taki güvenlik açıklarını gözüne kestirmiş duurmda. Geçtiğimiz hafta iOS 13 güncellemesindeki güvenlik açığının ardından bir açık daha bulundu. 

Dünya üzerinde milyonlarca kişinin kullandığı popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp , çok sayıda kişinin kullanması nedeniyle korsanların hep sızmaya çalıştığı uygulama oldu. Bilgisayar korsanları son olarak WhatsApp 'a yeni konulan hizmetlerden biri olan GIF 'lerle sızmaya çalıştı. Hackerlar, kullanıcıların zararlı içerik bulunduran gifleri telefonuna indirmesi ile onların rehberlerine, fotoğraflarına ve kişisel bilgilerine ulaşabiliyor. 

İnternet üzerinden indirdiğiniz ve WhatsApp 'ta kullandığınız giflerle hackerlar telefonunuza sızıyor. Yani siz GİF 'i telefonunuza indirdiğinizde, farkında olmadan rehberiniz, fotoğraflarınız ve diğer özel bilgileriniz hackerların kontrolüne geçiyor. 

Yapılan son dakika açıklamasında korsanların bu şekilde en çok Android telefonlara sızdığı , Andoid 8.1 ve Android 9 Pie işletim sistemini etkiliyor. 

İki işletim sistemi, Android telefonlarında en çok kullanılan işletim sistemleri oluyor. Bu da bilgisayar korsanlarının daha çok kişinin bilgilerine sızmasına neden oluyor. Öte yandan söz konusu tehlikenin Android 8.0 ile daha öncecki sürümlerde de güvenlik riski oluşurduğu öğrenildi. 

Olayın ortaya çıkmasının ardından WhatsApp 'tan konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak bir güncelleme yayınlandı ve kullanucuların yeni güncellemeye geçmesi uyarısı yapıldı. Yayınlanan 2.19.244 sürümünü halen kurmadıysanız Google Play Store'a girip güncellemeyi hemen indirmenizi öneriyoruz.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA