Whatsapp Milyonlarca Telefonda Artık Kullanılamayacak! Açıklama Geldi, Hangi Telefonlar Etkilenecek Belli Oldu

Whatsapp bu sefer güncellemeyle değil, kullanılamama haberleriyle gündemde. Whatsapp'a 31 Aralık 2019 tarihinden sonra Windows işletim sistemi kullanan cihazlar giremeyecek. Şubat 2020'de ise daha can alıcı bir gelişme yaşanacak.

Whatsapp Milyonlarca Telefonda Artık Kullanılamayacak! Açıklama Geldi, Hangi Telefonlar Etkilenecek Belli Oldu

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu Whatsapp, her geçen gün yeni bir özelliğiyle gündeme geldiği gibi, yeni teknolojilerle birlikte eski işletim sistemlerinden desteğini çekmeyi de sürdürüyor. Whatsapp tarafından yapılan açıklamaya göre 2020'nin şubat ayından itibaren bazı telefon modellerinde Whatsapp artık kullanılamayacak. 

Whatsapp'ın sahibi Facebook tarafından yapılan bilgilendirmelere göre, Whatsapp 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren Windows işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılamayacak. Android ve İOS tarafında da bir çok telefonda desteğin sonuna gelinecek. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ise, Android 2.3.7'nin altındaki cihazlar ile iOs7 işletim sisteminden daha eski sürümlere sahip iphone modellerinde whatsapp kullanılamayacak. Android 3.27'den ve ios 7'den eski işletim sistemine sahip telefonlara herhangi bir güncelleme gönderilmeyeceği, oturumun kapatılması halinde yeni oturumun açılamayacak hale geleceği belirtildi.