Whatsapp Kullanıcıları için Yeni Açıklama Geldi

Anlık mesajlaşma platformu Whatsapp'ın güncellemesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Whatsapp tarafından yapılan açıklamada, sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılara sınırlama getirilmeyeceği, fakat sözleşmenin kabul edilmesi için duracağı kaydedildi.

Whatsapp Kullanıcıları için Yeni Açıklama Geldi

İngiliz TeleGraph'taki habere göre, Whatsapp'ın kullanıcılara sunulan gizlilik sözleşmesini reddeden kişilere herhangi bir yaptrıım yapmayacağı belirtildi. İlgili kararda hükümetlerin tepkisinin etkili olduğu belirtildi.

Whatsapp'ın gizlilik sözleşmesi kararının ardından Türkiye, Almanya ve Hindistan'daki gizlilik ve rekabet düzenleyici yeni güncellemeleri engellerken, rakip uygulamaların indirmelerinde rekor görülmüştü.

Whatsapp'ın ilgili kararına tepki yağarken, Whatsapp sözcüsü son gelişmelerle ilgili, "Çeşitli yetkililer ve gizlilik uzmanlarıyla yapılan son tartışmalara bakıldığında, şu anda güncellemeyi henüz kabul etmemiş olanlar için WhatsApp'ın işlevselliğini sınırlama planımız olmadığını açıkça belirtmek istiyoruz.Bunun yerine, kullanıcılara zaman zaman güncellemenin yanı sıra Facebook'tan destek alan bir işletmeyle iletişim kurmak gibi isteğe bağlı özellikleri kullanmayı seçtiklerinde sözleşmeyi hatırlatmaya devam edeceğiz" dedi.