WhatsApp Kullanıcıları Dikkat: Bu Yeni Dolandırıcılık Tuzağına Düşmeyin

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'ta yeni dolandırıcılık yöntemi. Siber güvenlik uzmanları kullanıcıları uyardı.

WhatsApp Kullanıcıları Dikkat: Bu Yeni Dolandırıcılık Tuzağına Düşmeyin

WhatsApp 'ta yeni dolandırıcılık yöntemi.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'ta yeni dolandırıcılık yöntemi oldukça yaygınlaştı ve birçok kullanıcı bu tuzağa düşüyor. 

Sosyal medya devi Facebook 'un bünyesinde kullanıcılara hizmet vermekte olan WhatsApp, her gün yeni bir özelliği ile kullanıcılarının karşısına çıkıyordu. Ancak bu sefer bir özellik değil dolandırıcılık yöntemi ile gündeme geldi. 

SİBER GÜVENLİK UZMANLARI TESPİT ETTİ

Edinilen bilgilere göre yeni dolandırıcılık yöntemi , şimdiye kadar çok sayıda kullanıcının başını yaktı. Dolandırıcılık yöntemini tespit eden siber güvenlik uzmanları, WhatsApp kullanan vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu. 

BU MESAJA DİKKAT

Siber dolandırıcılar,  WhatsApp kullanıcılarına mesaj göndermeye başladı. Gönderilen mesajda, uygulamasının yıl dönümünü kutlamak amacıyla 1000 GB internet hediye edeceğini belirterek kullanıcılara bir link veriyor ve bu linki tıklamaları isteniyor. 

WHATSAPP 'IN BÖYLE BİR KAMPANYASI YOK

Linke tıkladıktan sonra da bilgileriniz çalınabiliyor ve telefonunuza zararlı yazılımlar yüklenebiliyor. 

Uzmanlar, yaptıkları açıklamada WhatsApp 'ın böyle bir kampanyasının olmadığını , kullanıcıların buna kanmaması gerektiğini belirtti. 

HACKERLARA KARŞI KORUMASIZ

Dolandırıcılara inanıp bu link'e tıklayan kullanıcıların cihazlarını hacker'lara karşı korumasız hale getirebileceği uyarısı yapılıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA