WhatsApp Kullananlara Flaş Uyarı: Bilgileriniz Çalınabilir

WhatsApp kullanan vatandaşları ilgilendiren son dakika uyarısı geldi. Yapılan açıklamada yeni yıl, bayram, özel günlerde hackerların yaptığı siber saldırılara yer verildi.

WhatsApp Kullananlara Flaş Uyarı: Bilgileriniz Çalınabilir

WhatsApp kullananlara flaş uyarı.

Son dönemlerde WhatsApp üzerinden veri hırsızlığı ve korsan saldırılar artmaya başladı. Hackerlar , kişisel verilere ulaşmak adına birçok yola başvuruyor. Bu yollardan biri de WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlar oldu. 

YENİ YIL , SEVGİLİLER GÜNÜ , BAYRAMLAR , TATİLLER VE ÖZEL GÜNLER

Özel günler, yeni yılın ilk günü, sevgililer günü, dini ve milli bayramlar , tatil günlerinde vatandaşlara birçok mesaj geliyor. Akıllı telefonların yaygınlaştığı günümüzde, özellikle son dönemlerde popülerliği artan WhatsApp 'hemen hemen herkes tarafından kullanılıyor. 

Kullanıcılar WhatsApp üzerinden mesaj , görüntü gönderiyor ve birbiri ile WhatsApp üzerinden iletişim kuruyor. 

YENİ YILDA VİRÜSLER ARTTI

Yeni yıla geçilmesi ile birlikte hackerlar saldırılarını daha da arttırdı. Saldıranların hedefinde kullanıcıların kişisel verileri var. 

Gizchina adlı portalda yer alan habere göre, basit yeni yıl kutlama mesajı şeklinde  kullanıcılara mesaj gönderiliyor. WhatsApp kullanıcılarına gönderdiği mesajlarda hackerlar, kullanıcıları zararlı sayfalara yönlendiriyor. 

Siteye girmeniz durumunda hackerlar, telefonunuza bağlantı sağlıyor ve tüm bilgilerinizi alabiliyor. 

REKLAMLAR  , BAZI PLATFORMLARA İZİNSİZ ÜYELİK

Kişisel bilgilerin yanı sıra bu sitelere girenlerin telefonlarına gereksiz reklamlar çıkmakta ve bazı servislere üye olabilmektedirler.

UZMANLARDAN UYARI GELDİ

Konu ile ilgili bir uyarı açıklaması yapan uzmanlar 'Yeni yıl virüsü' çok basit bir aldatmaca olsa da binlerce kişiyi ağına düşürdüğü ve çok sayıda kişinin kişisel verilerinin çalındığını söyledi. 

Açıklama yapan uzmanlar, kullanıcılara "Gelen mesajlara dikkatli bakın ve tanınmayan numaralardan gelen zararlı linklere tıklamayın" dedi.

Bu konuda merak ettiğiniz konuları aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.