WhatsApp Kullananlar Dikkat! WhatsAppitis ve Karpal Tünel Sendromu Hızla Yayılıyor

Türkiye'de cep telefonu kullanım yaşı 5 ile 6 yaşa kadar düşerken, uzmanlar, 3 yaşından küçük çocukların ekranlara maruz kalmaması gerektiğini vurguluyor. Çocukluk yaşlarında başlayan telefon ile tablet kullanımı gerek psikolojik gerekse de fiziki bazı hastalıklara sebep oluyor.

WhatsApp Kullananlar Dikkat! WhatsAppitis ve Karpal Tünel Sendromu Hızla Yayılıyor

Yaşamı kolaylaştıran cep telefonlarının 'akıllı' hale dönüşmesiyle beraber artık dünya avuç içine sığdı. Herkesin erişim sağlayabilir olduğu günümüzde telefonlar, konuşmaktan çok daha yazılı mesaj iletmek ve internet servislerinden faydalanmak amacıyla kullanılıyor.

Cep telefonlarının işlevselliğinin artış göstermesi, telefonlara maruz kalma süresini de aynı şekilde artış göstermesine sebep oluyor. Diğer taraftan telefonu kullanma yaşı da gitgide düşüyor. Öyle ki yeni doğan bebeklerin dahi ilk tanıştıkları nesneler arasında ne yazık ki cep telefonları ile tabletler yer alıyor. Ebeveynler, çocukları ile ilgilenemedikleri zamanlarda onlara video izletmek suretiyle bir taraftan teknoloji ile de tanışmasını sağlarken, sağlık problemlerine sebep olan bir alışkanlık kazanmalarını da ön ayak oluyor.


Telefonu Olmayan Yoksunluk Hissi Yaşıyor

Internet bağlantısının olmaması veya telefonun bir yerde unutulması gibi durumlarda kişi, kendinde çok büyük bir eksiklik hisseder. Cep telefonlarının yaşamlarımızda bu denli yer alması ise; başta kas problemleri olmak üzere pek çok hastalığa sebep oluyor.

Uzun süre cep telefonu kullanılmasının özellikle de boyun bölgelerinde çeşitli hastalıklara sebep olduğu artık bilinen bir gerçek. Fakat bu hastalık, cep telefonu kullanımından değil daha çok telefonun yanlış bir şekilde tutulmasından ve kullanım süresinin çok daha uzun olmasından kaynaklanıyor.