WhatsApp Kullananlar Bu Mesaja Dikkat: Telefonunuz Çökebilir

WhatsApp kulananlara son dakika uyarısı geldi. Özellikle Apple cihazlarından mesajlaşma uygulaması kullananlar , son dönemlerde siber korsanların hedefinde.

WhatsApp Kullananlar Bu Mesaja Dikkat: Telefonunuz Çökebilir

WhatsApp kullananlara önemli uyarı geldi.

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp , tüm telefonlarda kullanılabiliyor. Milyarlarca kişinin kullandığı WhatsApp için büyük tehlikeler de yok değil . Son olarak  WhatsApp üzerindne hızla bir mesaj silsilesi yayılmaya başladı.

iPhone, iPad, Apple Watch ve hatta Mac marka cihaz kullananları ilgilendiren son dakika açıklamasında bu mesajın cihazı çökerttiğine yer verildi. 

MESAJI ALDIĞINIZ ANDA ÇÖKÜYOR

Uzmanlar , söz konusu mesaj ile ilgili yayımladığı uyarı açıklamasında, kullanıcıların mesajı aldığı anda cihazlarının çöktüğünü ve tekrar açamadıklarını söyledi. Tekrar açılmayan cihazlar ise teknik servislerin yolunu tutuyor. 

Son dönemlerde mesajların oldukça yayılması, hackerların birçok ülkedeki kullanıcıya aynı anda saldırması , teknik servislerde cihaz yoğunluğunun yaşanmasına neden oldu. 

İLK KEZ YAŞANMIYOR

Tabi bu çökme sorunu İphone marka telefonlar ile Apple 'nin diğer modellerinde ilk değil. Daha önce de böyle sorunlar yaşanmış , ancak bu sorunlar çözülmüştü.

O sorunun üzerinden uzun süre geçtikten sonra siber korsanların hedefinde yine Apple oldu. 

Bu tip bir durumda ise DFU modunda geri yükleme yaparak, cihazınızı kurtarabilirsiniz. Mümkün olmuyorsa teknik destek almanız gerekecek.

İŞTE O MESAJ

Daha önce farklı yollarla Apple cihazlarına saldıran siber korsanlar, imdi ise İtalyan bayrağı ve Sindhi karakterlerinin bulunduğu bir mesajın cihazları çökerttiği ortaya çıktı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA