WhatsApp Karanlık Mod Yayımlandı-Nasıl Yapılır , İOS ve Android Karanlık Mod Apk

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'ın beklenen özelliği İOS ve Android için yayımlandı. Karanlık mod artık telefonlarda kolaylıkla kullanılabilecek. Peki karanlık mod nasıl çalışır? Karanlık mod nasıl açılır? İşte WhatsApp İOS ve Android için karanlık modu.

WhatsApp Karanlık Mod Yayımlandı-Nasıl Yapılır , İOS ve Android Karanlık Mod Apk

WhatsApp karanlık modu yayımlandı.

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp 'ın uzun süredir beklenen karanlık modu hakkında açıklama geldi. Facebook bünyesine geçtikten sonra birçok değişiklik yapılan WhatsApp 'ta geçtiğimiz ay karanlık mod Android için yayınlandı. Test sürümü şeklinde yayınlanan karanlık modun ardından açıklama geldi.

APK ile daha önce karanlık moda geçiliyordu. Bunun ardından yeni açıklama bugün geldi ve WhatsApp karanlık mod desteğinin hem Android hem İOS işletim sistemi  ile çalışan chazlarda kullanıma sunulduğuna yer verildi. 

Bugün yapılan açıklamada artık tüm iPhone ve Android işletim sistemli cihazlarda WhatsApp 'ın karanlık modda kullanılabilleceğine yer verildi. Aktifleştirme artık çok basit şekilde oldu. 

GÜNCELLEMEDEN SONRA...

Yapılan açıklamada yeni güncellemenin İOS 13 veya Android 10 güncellemesinin yapılmasını ardından karanlık modun aktif edilebileceği bildirildi. 

Güncelleme yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey karanlık mod seçeneğini açmak olacak. 

Bu işlemi yaptıktan sonra WhatsApp 'ı karanlık modda kullanabileceksiniz. 

Bununla birlikte Android 9 işletim sistemini kullanan kullanıcıları da karanlık modu WhatsApp’ın uygulama içi ayarlarından aktif hâle getirebiliyorlar.

WhatsApp: ‘Karanlık modu tasarlarken iki önemli noktaya odaklandık’ şeklinde açıklama yaptı.

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp için yayınlanan karanlık mod, şirket tarafından bir açıklama ile dünya kamuoyuna duyuruldu.

Düşük ışık olan ortamlarda göz yorgunluğunu azaltmak için tasarlanan karanlık mod tasarlarken iki önemli noktaya odaklandıklarını belirten şirket, bu noktada okunabilirliğin ve bilgi hiyerarşisinin büyük öneme sahip olduğunu ifade ediyor.

Okunabilirlik: "Renkleri seçerken göz yorgunluğunu en aza indirmek ve sırasıyla iPhone ve Android'de sistem varsayılanlarına daha yakın renkler kullanmak istedik."

Bilgi Hiyerarşisi: "Kullanıcıların dikkatlerini ekrana kolayca odaklamalarına yardımcı olmak istedik. Bunu en önemli bilgilerin öne çıkmasını sağlamak için renk ve diğer tasarım ögelerini kullanarak yaptık."

KARANLIK MOD NASIL AÇILIR?

WhatsApp’ın karanlık mod özelliğine göz atmak isteyen kullanıcılar, uygulama mağazasından uygulamayı güncelledikten sonra yukarıda belirttiğimiz adımları takip ederek yeni özelliği test etmeye başlayabilirler.

Karanlık mod nasıl oldu sizce? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Android için : http://tr.fobito.com/android/whatsapp

İos İçin: http://tr.fobito.com/ios/whatsapp