WhatsApp Grup Mesajları Takip Edilecek İddialarına Cevap Geldi

WhatsApp gruplarından çıkın mesajlardaki suç unsurları araştırılacak yeni grup açın ses kaydının ardından AK Parti bir açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı.

WhatsApp Grup Mesajları Takip Edilecek İddialarına Cevap Geldi

Son dakika WhatsApp açıklaması geldi.

Son günlerde ortalığı karıştıran ses kayıtları yeniden dolaşmaya başladı. Sosyal medya üzerinde dolaşan iddialarda, WhatsApp 'ta bulunan grupların tüm yazışmalarının takip edileceği ve suç unsurlarının testip edileceği , yazışmalarda suç niteliği taşıyanlar hakkında işlem yapılacağı bildirildi. Bunun için bir kanun teklifi hazırlandığı ve Mecliste çalışmaların yapıldığı iddia edilmişti. 

Bu iddiaların olduğu ve Avukat olduklarını söyleyerek ses kayıtlarını yayan kişiler paniğe neden oldu. Ses kayıtlarında kullanıcıların gruplardan çıkması, grubun adının değiştirilerek yeniden kurulması gibi uyarılar vardı. Düzenlemenin TBMM 'deki infaz düzenlemesine eklendiği ve kanunun önümüzdeki günlerde çıkacağı iddia ediliyordu. 

Bu iddiaların yayılması sonrası AK Parti 'den bir açıklama geldi. Öte yandan ilgili kurumlar da bir açıklama yaptı ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Şahin, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"WhatsApp grupları ile ilgili TBMM'de kanuni düzenleme gibi dolaşan asılsız bir haber ve ses kaydı var. TBMM'de Pazartesi gününe kadar görüşeceğimiz yasa teklifi içinde böyle bir kanun maddesi olmadığı gibi, görüşülen yasa İnfaz Yasası'dır, itibar edilmemeli." 

WhatsApp'tan Koronavirüs Kararı: Kısıtlama Geldi