Whatsapp'a Bir Bomba Özellik Daha!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu Whatsapp koronavirüs pandemisi sürecinde artan iletişim ihtiyacı ve videolu sohbet özelliği bulunan platformlara yönelik eğilimin yükselmesinin ardından kolları sıvamıştı.

Whatsapp'a Bir Bomba Özellik Daha!

Whatsapp'ın İOS uygulamasına Messenger Rooms entegrasyonu geldi. İlgili özellikle birlikte grup çağrılarındaki 8 kişiye kadar olan katılımcı sınırı, dolaylı yoldan olsa da 50 kişiye kadar yükselmiş oldu.  Koronavirüs salgını nedeniyle artan videolu görüşme ihtiyacını fırsat bilerek harekete geçen Whatsapp, geçtiğimiz süreçte Web'e ilgili özelliği entegre etmişti. İos kullanıcıları da artık Messenger Rooms üzerinden 50 kişiye kadar görüntülü görüşebilecekler.

Görüşme imkanı için kullanıcıların sohbet/kişi sayfasını açtıktan sonra mesaj alanının solundaki + simgesine tıkladıktan sonra oda seçeneğine dokunmalı, ve buradan Messenger'a geç seçeneğini işaretlemeli. Messenger uygulamasına yönlendirilmenin ardından odanın isminin belirlenebileceği bir kısım ortaya çıkıyor. Burada oda ismi belirlendikten sonra odanın oluşturulması ve diğer kişilere bağlantı gönderrilmesi gerekiyor. Fakat burada kritik nokta, ilgili özelliği kullanmak isteyenlerin Facebook hesabına sahip olması gerekiyor.