Twitter'dan Üyelikler için İlk Adım! Ücretli Üyelik Tekrar Gündemde

Sosyal medya  platformu Twitter, daha önce gündeme getirerek rafa kaldırdığı ücretli abonelik modeli için yeniden çalışmaları hızlandırdı.

Twitter'dan Üyelikler için İlk Adım! Ücretli Üyelik Tekrar Gündemde

Yeni bir departman kuran Twitter'da bu kapsamda iş ilanları da görülmeye başlandı. Milyonlarca aktif kullanıcısı ile sosyal medyanın en büyük platformlarından birisi olan Twitter , gelir konusunda ise sıkıntı yaşıyor. Daha önce de ücretli abonelik sistemini gündeme getiren Twitter'ın kısa süre içerisinde tekrar bu konuda harekete geçmesi bekleniyor. CNN İnternational'da yer alan habere göre, sosyal medya devi bu modele geçmek için bir de departman kurdu.

Bu proje kapsamında iş ilanmları da yayımlayan Twitter, Gryphon ismi verilen proje kapsamında New York'taki ofiste çalışacak , abonelik platformunda görev alacak çalışma arkadaşları aradığını da duyurdu.  Twitter, 2017 yılında kullanıcıların ve küçük işletmelerin tweetlerinin daha çok kişiye ulaşabilmesi için abonelik modelini test etmiş, bu proje ile aylık 99 dolar ücret karşılığında ücretli üyelerin paylaşımlarının söz konusu hesabı takip etmeyenler tarafından da görülebilmesi planlanıyordu. Twitter, konuya dair yaptığı ankete çok fazla olumsuz geri dönüş alınca, modelin uygulamasından vazgeçmişti.