Twitter'dan Para Kazanmak İsteyenlere Güzel Haber

Twitter, kullanıcıların platformu insanların bahşiş gönderip alabilmesi için Bahşiş platformu özelliğini hayata gçeirdi.

Twitter'dan Para Kazanmak İsteyenlere Güzel Haber

Twitter, kullanıcıların maddi destek almaları ya da destek yapabilmeleri için Tip Jar uygulamasını hayata gçeçirdi. Twitter Kıdemli Ürün yöneticisi Esther Crawford'un açıkladığı bilgilere göre, bugünden itibaren Twitter'ı ingilizce kulanan herkes iOS ya da Android için Twitter'da geçerli hesaplara para gönderebilecek. Şimdilik, Twitter'ı ingilizce kullanan sınırlı sayıda insan profiline bahşiş kutusu ekleyip, bahşiş verebilecek.

İlerleyen dönemlerde uygulamanın diğer ülkelerde de geçerli olması bekleniyor. Habertürk'teki habere göre, Twitter'ın üst düzey yöneticisi Crawford konuyla ilgili yapıtğı açıklamada, "Profil sayfasında Takip Et düğmesinin yanında bir Bahşiş Kutusu simgesi görürseniz, bir hesabın Bahşiş Kutusu’nun etkin olduğunu anlarsınız. Simgeye dokunduğunuzda, hesabın etkinleştirdiği ödeme hizmetlerinin veya platformların bir listesini görürsünüz. Hangi ödeme hizmetini veya platformu tercih ederseniz seçin ve Twitter'dan, seçtiğiniz miktarda desteğinizi gösterebileceğiniz seçilen uygulamaya yönlendirileceksiniz. Bugün ekleyebileceğiniz hizmetler arasında Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal ve Venmo bulunmaktadır. Twitter kesinti yapmaz. Android'de ipuçları Spaces içinde de gönderilebilir." dedi.