Twitter'ın ‘Twitter Circle’ Özelliği İle Kullanıcılar, Tweetlerini Kimlerin Göreceğini Kontrol Edebilecek

Twitter, ‘Twitter Circle’ ismini verdiği yeni özelliği ile Twitter kullanıcılarına tweetlerini kimlerin görecekleri hususunda çok daha fazla kontrol Hakkı vermeye başladı.

Twitter'ın ‘Twitter Circle’ Özelliği İle Kullanıcılar, Tweetlerini Kimlerin Göreceğini Kontrol Edebilecek

Teknolojinin gelişim göstermesiyle beraber sosyal medya platformları günden güne yeni özelliklerini kullanıcılarıyla paylaşmaya başladı. Dünyanın en ünlü sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter, son dönemlerde yaptığı yeni çalışmalarla adeta baş döndürücü işlere imza atıyor. Twitter'ın yeni özelliği ise çok daha faydalı bulunduğu kullanıcılar arasında. Gönderilecek bir tweetin kimler tarafından görülüp görülmeyeceğini artık bundan sonra tweet gönderen kişi karar verebilecek.
Amerikan merkezli dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter, yeni özelliğini paylaştı. Twitter, blog adresi üzerinden yaptığı açıklamada, Twitter Circle özelliği ile insanlar artık, bir tweet içerisinde bulunan içeriklerini kimlerin görebileceklerini ve içerikleriyle kimlerin etkileşime geçebileceğini seçme hakkına sahip olacak.


Twitter açıklamasında yeni özelliği Twitter Circle’ı geçtiğimiz mayıs ayı içinde test etmeye başladığını ve aldıkları geri bildirimlerin ise büyük oranda başarılı yönde olduğunu açıkladı. Twitter Diğer taraftan özelliğin dünya genelinde iOS ile Android ve Twitter.com'da bulunan bütün kullanıcıların hizmetine sunulduğunu açıkladı.


Twitter'ın Yeni Özelliği Neler Getiriyor? 
Yeni uygulama kapsamında Twitter kullanıcıları, gönderdikleri tweetlerini atmadan önce bunun 'herkese açık' ya da 'Twitter çevresi’ mecralarından hangisine gönderebilecekleri hususunda bir sekme görecekler.

Kullanıcılar tarafından gönderilen tweetlerin genelinin görmesini istemeyen kullanıcılar, en çok 150 kişiye kadar olacak biçimde kendi çevrelerini seçecek ve yalnızca o kişilerin görebilecekleri tweetler atabilecek. Kişilerin seçtikleri ya da seçmedikleri kişilerin ise bu durumdan haberleri olmayacak. Kendi Twitter çevrelerine gönderilen tweetler yeşil bir rozete sahip olacak. Sadece seçili kişiler tarafından görülecek olan bu tibetler ise retweet edilemiyor.