Turkcell Superonline'da Engelli Krizine Çözüm Yok!

Turkcel Superonline'ın Superbox ve diğer konularda engelli vatandaşları mağdur ettiğine yönelik geçtiğimiz haftaki haberimizin üzerine bizlere çok sayıda mesaj gelmeye devam etti. Özellikle iletişim merkezlerindeki personelin engelli vatandaşlara davranışı ve müşteri hizmetlerinin insanları oyalayışına yönelik çok fazla şikayet gündemde.

Turkcell Superonline'da Engelli Krizine Çözüm Yok!

Superonline Engelli Krizi Sürüyor! 3 Ay İndirim, Sonrası Malum...

Turkcel Superonline'ın Superbox ve diğer konularda engelli vatandaşları mağdur ettiğine yönelik geçtiğimiz haftaki haberimizin üzerine bizlere çok sayıda mesaj gelmeye devam etti. Özellikle iletişim merkezlerindeki personelin engelli vatandaşlara davranışı ve müşteri hizmetlerinin insanları oyalayışına yönelik çok fazla şikayet gündemde. Ankara Etimesgut, Sincan, Eryaman gibi ilçelerde yaşayan vatandaşlar buralardaki iletişim merkezlerine raporlarını teslim etmelerine rağmen yüksek faturalarla mağdur edildiklerini, daha sonra duruma itiraz ettiklerinde ise 'En kısa zamanda çözeriz, sıkmayın canınızı' şeklinde laubali cevaplar aldıklarını belirtiyorlar. Ortopedik engeli olan bir vatandaşı defalarca ayağına çağıran Etimesgut'taki iletişim merkezi ile kendileriyle iletişime geçenleri Etimesgut'a özellikle gönderdiği öne sürülen Sincan'daki iletişim merkezindeki çalışanlar ve bu çalışanların tüm ısrarına rağmen raporları bir türlü sisteme giremeyen çalışanlar vatandaşları mağdur ediyor. Turkcell ise bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. 

Sikayetvar isimli bir sitede Superonline'ın engelli tarifesine yönelik çok sayıda şikayet göze çarparken, indirimden 3 ay faydalandığını belirten bir vatandaş, raporu olmasına rağmen 7. aydan itibaren durduk yere normal faturaya geçtiğini sürekli geri dönüş vaadleriyle oyalandığını belirtiyor.

"ENGELLİ BABAMI DEFALARCA KANDIRDILAR, İLGİLENMİYORLAR, DÖNÜŞ YOK"

Şikayetvar'a yazan bir kullanıcı ise, şu ifadeleri kullanmış durumda:

Turkcell Superbox'un engelli tarifesinden faydalanmak isteyen babamı Turkcell yetkilileri defalarca kandırdı. Defalarca iletişim merkezine giderek raporların teyit edilmesine rağmen aylardır yüksek fatura gönderiliyor. Bahane ise gerekli raporların gönderilmeyişi. Geçtiğimiz ayda engelli olmasına rağmen defalarca iletişim merkezinin ayağına kadar gitmiş, orada kandırılarak evine gönderilmiş. 4 aydır her seferinde engelli tarifesine geçirileceği söylendi. Defalarca iletişim merkezini aramamıza rağmen her seferinde konu sümen altı yapıldı. Olayı biraz araştırdığımda aynı sorunun başkaları tarafından da yaşandığını ... Şikayetin tamamı için https://www.sikayetvar.com/superonline/superonline-superbox-engellileri-kandiriyor

"BEN DÖNMENİZİ DEĞİL, PARAMI İSTİYORUM, HA DÖNÜŞ DE YOK"

Cengiz isimli bir vatandaş, "546**111 numaralı abone olarak bana ezberlettirdiler. O uzay filmlerinde bana verilen numara gibi ben engelli bir vatandaşım. Devletin bana verdiği yüzde 25 indirimim var bunu şirketler sanki babasının mallarını lütfetmiş gibi ilk 3 ay indirimden yararlandırdılar. Sonraki 7 ay falan normal vatandaş gibi almaya başladılar. Arıyorum size dönüş yapacağız diyorlar ben dönmenizi değil paramı istiyorum. Ha bu arada dönüş de yapmadılar. Keşke gerçek bir rekabet olsa herkes hak ettiği gibi hizmetinin karşılığını alsa yazık size Superonline." ifadelerini kullanıyor.

YÜZDE 74 ENGELLİ VATANDAŞIN ŞİKAYETİ

Gültekin isimli Yüzde 74 engelli olduğunu belirten bir başka vatandaş ise yine engelli indirimiyle ilgili, "2457664 numaralı abonenizim Şubat 2019 dan beri %74 engelli raporumu kurumunuza defalarca göndermeme rağmen bir türlü faturalarımda engelli indiriminden yararlandırılmadım herhalde Turkcell böyle bir indirim yapmak istemiyor yardımcı olursanız sevinirim sevinirim." ifadelerinin yer aldığı bir şikayet girmiş durumda.


Derya isimli bir kullanıcı ise, "Engelli indiriminden faydalanmak üzere Superbox'a başvurdum indirimle birlikte 160 TL'lik paket 120 TL'ye tanımlanacak dediler kabul ettik kurulumda belgemizi teslim ettik 1 ay sonra fatura 164 TL geldi müşteri hizmetlerini aradık engelli indiriminden faydalanmamışsınız dedi belgemizi her şeyi teslim ettik biz ne olacak şimdi." şeklinde bir şikayetini dile getirmiş.