Tiktok'tan Hong Kong Kararı: İşlemler Durduruldu

Kısa sürede dünyanın en popüler uygulamalarından biri haline gelen Tiktok, Çin yönetiminin Hong Kong'daki işlemlerini durdurduğunu duyurdu.

Tiktok'tan Hong Kong Kararı: İşlemler Durduruldu

Çinli şirket Bytedance tarafından yapılan açıklamada, Hong Kong'da yaşanan gelişmelerin ardından uygulama operasyonlarını durdurma kararı aldıklarını bildirdi. Karar, Çin yönetiminin Hong Kong'a ilişkin koyduğu ulusal güvenlik yasasının yürürlüğe girmesinden kısa süre sonra alındı. Tiktok, veri depolama politikalarına dair iddialar nedeniyle tartışma konusu haline gelmişti.

ABD yönetimi , uygulamanın kullanıcı bilgilerini Çin yönetimi ile paylaştığını öne sürerken firma bu iddiaları yalanlıyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı, "İnsanlar bu uygulamaları ancak özel bilgilerinin Çin Komünist Partisi'sinin elinde olmasını istiyorlarsa yüklemeliler" ifadelerini kullanmıştı. Ülkemizde de Tepki Çekiyor Tiktok uygulaması ülkemizde de büyük tepkilere neden oluyor. Kişisel verilerin gizliliği konusunun yanı sıra toplumda yozlaşmaya neden olduğu iddia edilen uygulamayla ilgili Kişisel Verilerle ilgili geçtiğimiz günlerde soruşturma başlatılmıştı.