Telegram ve Bip Uygulamasını İndirenler Dikkat!

Son dakika haberi: Telegram ve Bip uygulamalarını indirenler ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Telegram ve Bip Uygulamasını İndirenler Dikkat!

Telegram ve Bip indirenler son dakika açıklaması.

Yerli haberleşme uygulaması olan Bip ve Rusya'nın haberleşme uygulaması olan Telegram'ı indirenler için son dakika açıklaması geldi. WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesi kararından sonra yüz binlerce kişi yeni haberleşme uygulamasına geçti. Yeni haberleşme uygulamasına geçilmesi sonrası en çok tercih edilen ilk uygulama Telegram, ikincisi ise Bip oldu. Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, bugün "Telegram WhatsApp'ı BİP'ler mi?" başlığı ile bir yazı kaleme aldı. 

"BİP, hem kişisel verilerimiz hem de mahremiyet alanımızla ilgili bize koca bir 'polis devleti' vaat ediyor" diyerek Bip uygulamasını eleştiren Kılıçarslan, "Peki ya BİP bu meselenin neresinde? Bir "operatör reklam platformu" olarak tasarlanan BİP, hem kişisel verilerimiz hem de mahremiyet alanımızla ilgili bize koca bir "polis devleti" vadediyor, bir gram fazlası değil. BİP'te her kişisel verimiz "reklam optimizasyonu" için, her yazışmamız da "emniyet güçleri için" paylaşılabilir durumda. BİP'i kurarken onayladığımız sözleşmede bu hususların tamamı yazılı.

Fakat tabii şu: "Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın" denilerek "emniyet güçlerine açıklık" kısmı kabul edilebilir bir noktada belki. Ama "reklam optimizasyonu" meselesi oldukça sıkıntılı.

Bu noktada BİP'in yapması gereken şey bu krizi fırsata çevirmek olabilirdi ama gördüğüm kadarıyla "kullanıcı dostu" olmayan bir uygulama BİP. İşin ar-ge kısmına değil de sürekli "yerli ve milli olma" kısmına atıf yapılıyor bu yüzden. Oysa bu iş "yerli ve milli" denilerek halledebilecek bir iş değil. Rekabetin delirdiği bu piyasada "kullanıcı dostu" olmanız şart. Bazen "fotoğraf bile atamadığınız" bir uygulamanın kullanıcı dostu kabul edilemeyeceği çok açık." ifadelerini kullandı.  Açıklamasında veri gizliliği olarak Telegramın WhatsApp'tan daha iyi olduğuna yer verildi. 

Telegram memur alımı grubumuza katılmak için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.yenisafak.com/yazarlar/ismailkilicarslan/telegram-whatsappi-bipler-mi-2057334