Telegram'a Yeni Özellik Geliyor

Whatsapp'ın kullanıcılarına dikte etmeye çalıştığı sözleşme hamlesi sonrasında kullanıcı sayısı günden güne katlanarak artan Telegram, uygulamada bir dizi yeni özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Telegram'a Yeni Özellik Geliyor

Facebook'un bünyesinde bulunan anlık mesajlaşma platformu Whatsapp'ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu sözleşme tepkileri de beraberinde getirmiş, özellikle Türkiye'de politikacısından , sanatçısına bir çok vatandaş Whatsapp'ın dayatma sözleşmesine tepki olarak telegram kullanmaya başlamıştı. Whatsapp'ın kan kaybetmesi en çok da Telegram ve benzeri uygulamalara yaradı.

Telegram'ın kullanıcı sayısı büyük artış gösterirken, bu gelişmelerin ardından Telegram yazılımcıları da boş durmayarak hem yeni kullanıcıların gönlünü kazanmak hem de hali hazırdaki kullanıcıları platformda tutmak için yeni özellikleri art arda hayata geçirmeye hazırlanıyor. The Verge'deki habere göre, iOS ve Android'deki Telegram'ın 7.5.0 güncellemesi uygulamaya bir çok özelliği de beraberinde getirecek. Bu güncelleme ile kullanıcılar otomatik silinen mesaj özelliğine kavuşacak. Bu özellik ile kullanıcılar sohbet için belirli sürelerde mesajların silinebilmesini ayarlayabilecek. Kullanıcılara bu özellikle 24 saat ya da 7 gün arsında seçim yapılacak ve ilgili mesajlar ayarlanarak gönderilebilecek.

Özelliğin kısa süre sonra kullanıma girmesi bekleniyor.