Telefon Çekmiyorsa ve İnternetiniz Yoksa Nasıl Arama Yapabilirsiniz? İşte O Uygulama

Telefonunuz çekmiyorsa ve internet paketiniz yoksa nasıl arama yapabilirsiniz? Deprem sonrası en çok merak edilen konunun cevabını Genç Uluslararası Sosyal Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve yazılım uzmanı Ahmet Yusuf Bakkal açıkladı.

Telefon Çekmiyorsa ve İnternetiniz Yoksa Nasıl Arama Yapabilirsiniz? İşte  O Uygulama

Teelfonunuz çekmiyorsa ve internetiniz yoksa nasıl iletişim kurabilirsiniz?

Geçtiğimiz gün yaşanan İstanbul depremi sonrası cep telefonlarında uzun süre görüşme yapılamamıştı. Telefonlar çekmemiş ve milyonlarca kişi yakınlarına ulaşamamıştı. Bu durum sonrası vatandaşların en çok araştırdığı konu , telefon çekmediği zamanlarda nasıl iletişim kurabilecekleri konusu oldu.

Genç Uluslararası Sosyal Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve yazılım uzmanı Ahmet Yusuf Bakkal konu ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Bakkal yaptığı açıklamada , telefonda şebeke sorunu var ve internet yoksa nasıl iletişim yapılacağını aktardı. 

EN POPÜLER UYGULAMA

Bakkal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yanınızda mobil cihaz ve internetiniz yoksa amatör telsizcilik eğitimi almanız size hayati bir avantaj sağlayabilir. Mobil cihazınız var fakat internetiniz yoksa Wi-Fi ve bluetooth teknolojilerini kullanabilirsiniz. Birkaç uygulama ile cihazınızın bluetooth kapsama alanında, yaklaşık 30 metre olan bütün cihazlara sınırsız mesaj ve fotoğraf gönderebilirsiniz. Bu sistemi sağlayan en popüler uygulama 'FireChat' uygulamasıdır" 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA