Spotify Beklentilerin de Üzerinde Büyüme Sağladı

Online müzik sektörünün tartışmasız lideri konumundaki Spotify, Youtube Music ve Apple Music'in hamlelerine rağmen büyümesini sürdürdü. Spotify, 2019 yılının 3. çeyreğinde kendi hedeflediği abone ve kâr oranının da üzerine çıktı.

Spotify Beklentilerin de Üzerinde Büyüme Sağladı

Son dönemde hayata geçirdiği kampanyalarla büyüme hızına ivme kazandıran müzik platformu Spotify, kendi beklentilerinin de üzerinde abone sayısı ve faaliyet kârına ulaştı. apple'ın yoğun hamleleri karşısında düşüşe geçebileceği öne sürülen çevrim içi müzik sektörünün lideri Spotify, alanı rakiplerine kaptırmamaya kararlı gözüküyor. Firma üçüncü çeyrekte kendi beklentilerinin de üzerinde büyüme kaydetti.

Aile üyeliği, öğrenci üyeliği gibi abonelik seçeneklerinijn yanı sıra 3 aylık premium hediyesine geri dönen firma bunların karşılığını da almaya başladı. Spotify'dan yapılan bilgilendirmede, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde toplamda 248 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaşılırken, 113 milyonu ücretli aboneliklerden ulaşıyor.  Spotify yıl bazında geçtiğimiz seneye göre yüzde 30 civarında artış gördü. Geçtiğimiz aylarda 60 milyon abone açıklaması yapan Apple'ın Music servisine göre hala büyük farkla liderliğini koruyan Spotify toplamda 1.7 milyar Avro ile rakiplerine parmak ısırttı.

Youtube Müzik'in hamlelerinin Spotify üzerinde nasıl bir etkisi olacağı ise önümüzdeki süreçte netleşecek.