Sosyal Medyaya Yaş Sınırı Getirmişlerdi , Cezalar Yolda

İngiltere'de sosyal medya platformlarında 13 yaş altındaki kullanıcıların hesap açmalarına müsade edilmese de, İngiltere'de çoğu çocuk, yaş sınırına takılmadan hesap açmayı sürdürüyor.

Sosyal Medyaya Yaş Sınırı Getirmişlerdi , Cezalar Yolda

Facebook, Twitter, Whatsapp gibi platformlarda yaş sınırı olmaksızın hesap açıp, herhangi bir aile üyesinin gözetimi altında olmadan hareket eden çocuklar ciddi tehlike altındalar. 

Son yıllarda özellikle video üreten online platformlarda çocuklara yönelik içeriklerin arttığı, bu içeriklerin herhangi bir denetimden geçmediği görülüyor. Youtube gibi video paylaşım imkanı sağlayan internet sitelerinde çocukların zihin gelişimini etkileyecek içeriklerin üretildiği gözlemleniyor. İngiltere'de 13 yaşın altında kullanıcılara izin verdiği tespit edilen sosyal medya sitelerine ceza verilmesi gündemde.

Türkiye'de ise henüz bu şekilde bir uygulama söz konusu değil. Geçtiğimiz günlerde bir youtube fenomeni amcasına hakaret ettiği videoyu 'Kışkırtma' adı altında yayımlamış, daha sonra bu videonun kurmaca olduğunu, insanları test ettiğini açıklamıştı. Yine youtube üzerinden çocukların takip ettiği kanallarda hayvanların kullanıldığı duygusal istismar videolarının yayımlandığı görülüyor. Fenomen olarak tabir edilen bazı youtube üyeleri bir dönem evcil hayvanlarını ön plana çıkararak, 'Videomu beğenmezseniz köpeğimi keserim, kedimin kuyruğunu keseceğim' şeklinde paylaşımlarda bulunuyordu.