Sosyal Medya Kullanıcılarına Önemli Uyarı: Dayınıza Dikkat !

Sosyal medya kullanıcılarına önemli son dakika uyarısı geldi. Yapılan son dakika açıklamasında bazı tavsiyeler ve uyarılar vatandaşlara iletildi.

Sosyal Medya Kullanıcılarına Önemli Uyarı: Dayınıza Dikkat !

Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı.

Sosyal medya kullanıcıları dikkat !! BTK 'dan yapılan son dakika açıklamasında, sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlara dikkat çekildi ve önemli bir uyarı yapıldı. Dayınızı ve Dayınızın oğlunu etiketlemeyin şeklinde yapılan uyarıda, bir fotoğraf ya da herhangi bir gönderide dayınız ya da dayınızın oğlunu etiketlemeniz, ya da bu yönde yorum yapmanız, annenizin kızlık soyadının listenizdeki herkes tarafından bilinmesine neden olacak.

Konu ile ilgili yapılan uyarı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Dayınızı ve dayınızın oğlunu Facebook’ta etiketlediğinizi düşünün. Listenizde 500 arkadaşınız varsa bu 500 arkadaşınızla da anne kızlık soyadınızı paylaştığınızın farkında mısınız? Hatta Facebook’ta gizlilik ayarlarınızı yapmadıysanız bütün internet coğrafyasına bu bilgileri paylaştığınızın farkında mısınız? Bakın çok uğraşmadan bankacılık işlemlerinizde kullanılan çok kritik bir bilginizin cevabına ulaştık. Üstelik doğrudan paylaşmadığınızı düşündüğünüz bir kişisel bilginize ulaştık. İşte şifre tahmini de böyledir. Basit şifrelerinizi sizi tanımadan bile birtakım kişisel bilgileriniz aracılığıyla tahmin etmek, deneme-yanılma yapmak Fenomenbet çok da zor değil. Hele bir de kötü amaçlı kişiler tarafından şifrelerinizin ele geçirilip hesaplarınızın çalınması durumunda başınıza gelebilecekleri tahmin edebiliyor musunuz? Zor (tahmin edilmesi güç) şifreler belirleseniz bile internette farklı hesaplar için aynı şifreler belirlemeniz, büyük bir güvenlik açıklığıdır. Çünkü bu şifrenizin zor olsa da kırılması durumunda birden fazla hesabınız kötü amaçlı kişilerin eline geçmiş olacaktır.”

Açıklamanın devamında ise uzmanlar, internet şifresi ya da kredi kartı şifresi belirlenmesinde şu yolların izlenmesi gerektiğini söyledi:

“Şifreleriniz en az 8 karakter olmalı. Şifreleriniz özel karakterler içermeli ( @#$%^& ). Şifreleriniz hem küçük hem büyük karakter içermeli (v,V). Yaygın kullanımlar ( 123,abc ) doğum tarihiniz, kullanıcı adınız ya da diğer kişisel bilgilerinizi içeren bir şifreniz olmamalı. Bütün hesaplarınız için farklı şifreler belirlemelisiniz.”

Kamubulteni.com  | Ankara