Sosyal Medya Düzenlemesinde İki Model Üzerinde Duruluyor

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twittter, Youtube, Facebook, Netflix gibi platformların isimlerinin sayarak buralara yönelik yeni düzenlemeler sinyali vermiş, gerekirse ilgili platformların kapatılabileceğini söylemişti.

Sosyal Medya Düzenlemesinde İki Model Üzerinde Duruluyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'a yönelik çirkin hareketleri hatırlatan Erdoğan, sosyal medyanın sınırsız özgürlük alanı olmadığını, buralarda işlenen suçların cezasız bırakılmayacağını söylemişti.  Kısa sürede TBMM'ye gelmesi beklenen Sosyal medya düzenlemesiyle ilgili çalışmalara da hız verildi. Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre, Sosyal medya düzenlemesinde Fransa ve ABD'deki modeller üzerinde dudruluyor. İletişim Başkanlığı'nın, "İnternet ve sosyal medya kullanımına ilişkin hukuki düzenlemelere dair Fransa'daki uygulama örnekleri başlıklı bir çalışma yaptığı, çalışmada bu ay başında Fransa'da yürürlüğe giren düzenlemenin ele alındığı bildirildi.  ABD Modelinde ise sosyal medya platformları, üçüncü kişiler tarafından yapılan paylaşımlardan da hukuken sorumlu tutuluyor.

Twitter, zaman zaman ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaşımlarına uyarı ekleyebiliyor. ABD'deki bu durum beraberinde başka bir tartışmayı da getiriyor. ABD Başkanı Donald Trump, paylaştığı twitleri 'Yalan' olarak etiketleyen Twitter'a tepki göstermiş, düşünce hakkına müdahale edildiğini söylemiş, Twitter'ı kapatmak istediğini fakat çok fazla insana ulaşabileceği bir platform olduğu için kapatmadığını söylemişti.