Son Dakika: WhatsApp'tan Yeni Karar Geldi

Son dakika haberi: WhatsApp'tan yeni bir karar geldi. Gizlilik sözleşmesinin ardından gelen yeni güncelleme akılları karıştırdı.

Son Dakika: WhatsApp'tan Yeni Karar Geldi

WhatsApp'ta yeni karar.

Dünyaca ünlü sosyal medya devi Facebook'un bünyesine geçtikten sonra birçok düzenlemeyi de beraberinde getiren WhatsApp'ta uzun süredir güncelleme konuşuluyor. Veri gizliliği konusu gündemde iken bir hamle daha geldi. WhatsApp'ın bu defa platforma getirdiği yeni bir güvenlik adımı sosyal medyanın gündeminde konuşuluyor. 

Bilindiği üzere WhatsApp bilgisayar üzerinden de kullanılabiliyordu. Kişiler, telefonundan WhatsApp uygulamasını açarak Web WhatsApp kısmına giderek bilgisayar ekranındaki QR kodu okutuyor ve bu şekilde bilgisayardan WhatsApp'ı kullanabiliyordu. Ancak son düzenleme bununla ilgili.

Artık WhatsApp'ın masaüstü kullanıcısı durumundaysanız sadece QR kodunu okutmak yeterli olmuyıor. TechCrunch 'ta son dakika olarak aktarılan habere göre buna bir de biyometrik veriler de eklendi. Parmak izi ya da yüz tanıma gibi özelliklerin eklenmesii çin harekete geçildiği bildirildi. 

Bir başka deyişle bilgisayar üzerinden WhatsApp hesabınıza bağlanmak istediğinizde artık telefonunuzdan biyometrik verileri de doğrulamanız gerekecektir. 

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ SONRASI GELECEK BU ÖZELLİKLE AKILLARA GELEN SORU: ACABA NEDEN?

Geçtiğimiz ay yayımlanan ve Avrupa ülkeleri dışındaki ülkeler için geçerli olan veri gizliliği sözleşmesi meselesi sonrası gelen bu adım akıllarda soru işareti bıraktı. Bununla Facebook'un biyometrik verileri toplamak istediği iddia edildi. 

Facebook, bu yeni özelliğin, kullanıcıların biyometrik verilerini toplaması gibi bir durumun söz konusu olmadığının ve girilecek olan verilerin şirket tarafından görülemeyeceğinin altını çizdi. 

KAPATABİLİRSİNİZ

WhatsApp ayrıca kullanıcılarına bu özelliği WhatsApp ayarlarından kapatma opsiyonu da sundu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA