Son Dakika: Trump'tan Huawei İçin Flaş Karar

Son dakika haberi: ABD Başkanı ile Çin Başkanı bir görüşme yaptı ve görüşmeden Huawei için kritik karar çıktı.

Son Dakika: Trump'tan Huawei İçin Flaş Karar

Donald Trump 'tan Huawei için flaş karar.

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya'da düzenlenen G-20 zirvesi sırasında Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile bir araya geldi ve bazı görüşmelerde bulundu. Son dönemlerde iki ülke arasında yaşanan ekonomik savaş sonrası bu görüşme üyük merakla bekleniyordu.

İki lider, yaptığı görüşme sonrasında kameralar karşısına geçti. Açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, iki ülkenin ticaret ile ilgili sorunlarını aşması için müzakere masasına geri döneceğini söyledi. Atılan bu adım kapsamında Trump, Amerikan şirketlerinin Çinli telekom devi Huawei'ye donanım satabilmesinin önünü açacağını ifade etti.

SON 6 HAFTADIR İYİCE KIZIŞMIŞTI

Tüm dünyanın büyük bir  tedirginlikle takip ettiği ve piyasaların dalgalanmasına yol açan , gelişmekte olan ülkelerin ekonomisine kötü etki eden ticaret savaşları iki ülke arasında altı haftadır kızışmıştı.

G20 ETKİSİ

Japonya 'da düzenlenen G-20 zirvesiyle iki ülke tekrar müzakere masasına oturmuş oldu. Trump, bu olumlu adım kapsamında Çin'e karşı yeni gümrük vergisi uygulamasına girişmeyeceğini açıkladı.

Trump, aynı zamanda Çin'in ABD'den yüksek miktarda tarım ürünü satın alma sözü verdiğini açıklarken Çin medyası ise Trump'ın Çin'den beklentisinin bu yönde olduğunu duyurdu.

Trump, Çin ile yaptıkları bu ateşkes kapsamında Amerikalı şirketlerin ulusal güvenlik gerekçesiyle Huawei'ye donanım satmasına getirilen kısıtlamanın gevşetileceğini duyurdu.

Nihai karar veirlmedi ama Trump 'ın danışmanları ile yapacağı görüşme sonrası kararını vermesi bekleniyor. Trump, Huawei meselesinin karışık olduğunu, bunu Çin ile yapacakları ticaret müzakerelerinin son adımı olarak konuşacaklarını da ekledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: Cumhuriyet