Son Dakika NASA: Everest Dağının Yarısı Büyüklüğünde Asteroid Dünyanın Yakınından Geçecek

Son dakika açıklaması: NASA tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 29 Nisan 2020 günü Everest Dağının yarısı büyüklüğünde bir asteroidin dünyanın yakınından geçeceği bildirildi. İşte detaylar.

Son Dakika NASA: Everest Dağının Yarısı Büyüklüğünde Asteroid Dünyanın Yakınından Geçecek

29 Nisan 2020 'de dev bir asteroid dünyanın yakınından geçecek.

NASA tarafından bir açıklama yapıldı The Sun Gazetesi 'nde yer alan hberde 29 Nisan 2020 günü Everest dağının yarısı büyüklüğünde bir asteroidin dünyanın yakınından geçeceği bildirildi. Dünyanın en büyük dağı olan Everest 'in yarısı büyüklüğünde (Not: Everest Dağı 8848,43 metredir.)

3.9 MİLYON MİL UZAKLIKTAN GEÇECEK

Asteroidin , dünyadan 3,9 milyon mil uzaktan geçeceği bildirildi. Açıklamada bu uzaklığın , dünyanın aydan uzaklığının 17 katı olduğu bildirildi. 

POTANSİYEL OLARAK TEHLİKELİ

NASA , söz konusu olayı "potansiyel olarak tehlikeli" şeklinde nitelendirdi ve bilim adamlarının bu konudaki gözlemleri devam ediyor. 

DÜNYADAN GÖRÜLEBİLECEK

Açıklamada asteroidin dünyadan görülebileceğine yer verildi. Paylaşılan resimde asteroidin şu şekilde görüntülenebileceği bildirildi:

NASA , asteroid ile ilgili paylaştığı bilgide, "Evde bir teleskopunuz varsa, 1998 OR2'yi yeryüzünden geçtiği için görebilirsiniz." ifadelerine yer verildi. 

2.5 mil uzunluğunda, asteroit Japonya'nın muazzam Fuji Dağı'ndan daha uzundur.

Bu, net bir gecede bir teleskopla tespit edilecek kadar büyük olur.

Açıklamada asteroidin, yavaş hareket eden bir yıldız gibi görüneceğine yer verildi.