Sim Kartlar Kalkıyor-Yerine e Sim Geliyor (eSIM Nedir?)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada sim kartların yakın zamanda kullanımdan kalkacağını ve esim uygulamasına geçileceğini söyledi.

Sim Kartlar Kalkıyor-Yerine e Sim Geliyor (eSIM Nedir?)

Sim kartlar kalkıyor e sim geliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Karaismailoğlu açıklamasında sim kart döneminin kapanacağını onun yerine e-sim kart uygulamasına geçileceğini söyledi. “eSIM” tanıtım programıne katılan Bakan Karaismailoğlu, söz konusu program öncesi basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu ve müjdeyi verdi.

Bakan Karaismailoğlu, eSIM teknolojisinin tamamen yerli ve milli imkanlarla yerli firmalar tarafından geliştirildiğini ve bu düzenleme ile artık sim kartların tarihe karışacağını söyleyerek Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile iş birliği halinde geliştirildiğini de sözlerine ekledi. 

TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ

Söz konusu yeni teknolojinin tamamen yerli ve milli imkanlarla üretildiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, bunu bu şekilde yapan ilk ülkelerden olduğunu söyledi ve “Bu teknoloji yerli ve milli olarak sıfırdan, yerli firmalar tarafından, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile iş birliği halinde geliştirildi. Türk mühendislerince geliştirilen ve fiziksel SIM kartın yerine kullanılacak olan eSIM 2021 yılında hayata geçecek” ifadelerini kullandı. 

YAKINDA BAŞLIYOR

Bakan, yakın zamanda e sim uygulama örneklerinin birçok alan ve sektörde görüleceğini söyledi

MALİYETLER  ORTADAN KALKIYOR

Bakan Karaismailoğlu açıklamasında sim kartların bakım, erişim, lojistik ve stoklama gibi süreç maliyetlerinin ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA