'Seyit' Kahraman Ordumuzun Yükünü Taşıyacak

 Anadolu Isuzu, savunma sanayiine yönelik 8x8'den 20x20'ye kadar lojistik kamyonların geliştirilmesine dair çalışmalara hız verdi.  

'Seyit' Kahraman Ordumuzun Yükünü Taşıyacak

Çanakkale Destanının kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın ismi, savunma sanayiinde taşıyıcı araç ihtiyacını karşılama maksadıyla tasarlanan 8x8 özel kamyonetlerde araçlarda yaşatılacak.

Kamyon, Kamyonet, Midibüs, Otobüs ve Pikap gibi ticari araç üretimi ve satışını yapan Anadolu Isuzu'nun ürünleri arasında 3,5 ile 15 ton arasında ağırlıkları kaldırabilen kamyon , kamyonet ile 7 metreden 12 metreye kadar uzunluğa sahip otobüsler ve midibüsler bulunuyor.  Geçtiğimiz sene savunma sanayisine yönelik özel girişimlerde bulunan firma, jeopolitik ihtiyaçlar, Türkiye'nin büyüme vizyonu ile şirketin yetkinlikleri, mühendislik kabiliyetleri ve üretim kapasitesiyle alanında yüksek yerlilik oranına sahip benzersiz araçları Türkiye'de üretmeyi hedefliyor.

Savunma sanayisine yönelik çalışmalar çerçevesinde ortaya çıkan 8x8 kamyon tasarımı için özel bir isim bulundu. Çanakkale destanında sırtında taşıdığı top mermisiyle hafızalara kazınan kahraman Seyit Onbaşının ismi yeni araçlarda kullanılacak.