Samsung Doğruladı: Siber Saldırıya Uğradık!

Teknoloji devi Samsung, temmuz ayı içinde bir saldırıya uğradığını ve bazı kullanıcı verilerinin çalınmış olabileceğini duyurdu.

Samsung Doğruladı: Siber Saldırıya Uğradık!

Koronavirüsü sebebiyle internet kullanımının oldukça artış göstermesiyle beraber siber saldırı gamlılar da harekete geçti. Özellikle de 2020 senesinde yapılan siber saldırı sayılarında rekor artışlar meydana gelmişti. Koronavirüsü ile beraber artışa geçen siber saldırılar, günümüzde de yoğun bir şekilde devam ediyor.


Samsung’a Siber Saldırı Düzenlendi
Samsung, temmuz ayında bir siber saldırıya uğradığını ve bazı kullanıcı verilerinin çalınmış olabileceğini doğruladı. Samsung, ABD sunucularını hedef alan saldırıda bireysel müşteri verilerine erişildiğini ve kendi ağından bilgilerin alındığını doğruladı.

Bu olay üzerine Samsung, müşterilerine bir elektronik posta göndererek konu ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.


Samsung şirketinin ABD sunucularına yönelik gerçekleştirilen siber saldırıda saldırganlar; müşteri isimleri, iletişim bilgileri, demografik bilgileri ile doğum tarihleri ve ürün satın alma gibi çeşitli verilerin ele geçirdi.


Tedbirler Alındı 
Samsung, gerekli tedbirleri aldığını ve herhangi bir cihazın tehlike altında olmadığını da duyurdu. Fakat Samsung, özellikle de şüpheli elektronik postalar hususunda kullanıcıları ciddi uyarılarda bulunuyor.