S 400 Türkiye'ye Neler Kazandıracak? Rus Uzmandan Açıklama

Rus askeri uzman İgor Korotçenko, Türkiye 'nin Rusya'dan alacağı S 400 'lerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

S 400 Türkiye'ye Neler Kazandıracak? Rus Uzmandan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Yaşanan bu gelişmeler iki ülke arasındaki ilişkilere de yansıdı.

Yıllar önce meydna gelen uçak krizi, iki ülkeyi savaşın eşiğine kadar getirmişti. İki ülke ilişkileri kopma noktasına gelmiş, ekonomik yaptırımlar bir birini izlemişti. Ancak daha sonra ikili ilişkiler iyiye gitmiş, çeşitli temaslarla ilişkiler hızla onarıldı ve iki ülke oldukça yakın olmaya başladı. İlişkilerin iyiye gitmesi ile birlikte Türkiye, Rusya 'dan S 400 hava savunma sistemi almayı kararlaştırdı.

Amerika Birleşik Devletleri S 400 alımından büyük rahatsızlık duydu. Art arda yapılan açıklamalarla Türkiye 'nin S 400 almaması istendi. Ancak Türkiye kararından vazgeçmedi.

Rus askeri uzman İgor Korotçenko, S-400'lerin Türkiye'ye neler kazandıracağını basın mensuplarına açıkladı.

TÜRKİYE, KENDİ HAVA SAHASINDA TAM HAKİMİYET SAĞLAYACAK

Rus Askeri Uzman Korotçenko S 400 'lerle ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya’dan böyle bir silahın alınması Türkiye için yeni jeopolitik statünün kazanılması anlamına geliyor. Türkiye, askeri anlamda kendi hava sahasını tamamen kontrol edebilen ve gerekirse saldırılara karşı bu silahı kullanabilecek seçkin ülke olacak." ifadelerini kullandı.

S-400 HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİN ÖMRÜ KAÇ YIL?

Rus askeri uzman Korotçenko S 400 'lerin ömrü ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“S-400’lerin ömrünün 30 yıl olduğunu anlamamız gerekiyor. Yani Türkiye bilinçli olarak önümüzdeki 30 yıl için Rusya ile yakınlaşmaktan yana seçim yaptı."

Kamubulteni.com | Ankara