Playstation 5 ve Xbox Series X Raflara Geliyor! Koronavirüs Nedeniyle Dünyada Rekor Satış Bekleniyor

Video oyun devleri Microsoft ve Sony'nin yeni nesil oyun konsolları oyun severlerle buluşuyor. 150 milyar dolarlık hacme sahip sektörde koronavirüs nedeniyle artan satışlardan Playstation 5'in rakibi Microsoft'un Xbox Series X ve Series S'ten daha iyi bir satış grafiği yakalaması, bunda da exlusive olarak nitelendiren özel oyunların etkili olması bekleniyor.

Playstation 5 ve Xbox Series X Raflara Geliyor! Koronavirüs Nedeniyle Dünyada Rekor Satış Bekleniyor

PANDEMİ DÖNEMİ NEDENİYLE DÜNYADA SATIŞ REKORU BEKLENİYOR

Japon oyun devi Sony, ticari savaşı bir önceki nesilde 100 milyondan fazla ps4 satışı ile kazanmıştı. İki şirket tarafından yedi senenin ardından yeni nesil konsollar bu hafta satışa sunuluyor. Xbox Series X ve Xbox Series S salı günü mağazalardan alınabilecekken, PS5 için video oyun severlerin iki gün daha sabretmesi gerekiyor. Her iki konsolun da dünyadaki satış fiyatı 300-500 dolar arasında değişecek.

PLAYSTATİON 5'İN FİYATI 8.299 TL OLARAK BELİRLENDİ

Türkiye'de ise PS5'in fiyatı 8299, XBOX'un fiyatı ise 7 bin 499 TL olarak belirlendi. XBOX Series S'in ise 4599 liradan piyasaya sürülmesi bekleniyor. Pandemi döneminde rekor satış başarısı yakalayan Nintendo'nun Switch oyun konsoluna ise önümüzdeki dönemde 'Pro' versiyonunun gelebileceği öne sürülürken, Nintendo Switch ile ilgili net bir açıklama bulunmuyor.

TÜRKİYE'DE İLAVE VERGİ UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Türkiye'de oyun konsollarından alınan ilave verginin Ekim ayında sonlanması beklenirken, ilgili verginin uzatılmasına karar verilmişti. Cumhurbaşkanlığı kararı ile oyun konsollarından alınan ilave gümrük vergisi %50 olarak uygulanıyor.