Playstation 5 Almak İsteyenlere bir Kötü Haber Daha

Japon teknoloji firması Sony, popüler oyun konsolu laystation 5 ile ilgili açıklamalarda bulunarak önümüzdeki sürece ilişkin öngörüleri kamuoyu ile paylaştı.

Playstation 5 Almak İsteyenlere bir Kötü Haber Daha

Sony'nin finanstan sorumlu genel müdür yardımcısı Totoki, talebi karşılayamadıklarını vurgulayarak, Playstation'un son sürümüne talebin çok olduğunu ve bu konuda dengesizlik yaşandığını söyledi.

Hali hazırda Türkiye'de yüksek fiyatları nedeniyle tepki çeken Playstation 5'in yüksek fiyatlara rağmen bulunamaz olmasının 2022'de de görülebilkeceğini söyleyen Sony yetkkilisi, üretim sürecinde yargı geçirgen komponentlerin eksikliğinin yaşandığını bu nedenle sürecin de yavaş ilerleyeceğini söyledi.

Totoki, talebin bu sene azalacağını düşünmediklerini, malzemelerin sağlanarak daha fazla Playstation 5 üretilmesi durumunda dahi talebin karşılanamayacağını söyledi. Totoki, koronavirüs nedeniyle taleplerde artış görüldüğünü belirtirken, bunun etkisinin gelecek yıllarda da etkisini hissettireceğini söyledi.

Totoki, "Biz 100 milyondan fazla PlayStation 4 sattık ve pazar payımız ve adımızı düşününce PlayStation 5’e talebin kolayca azalacağını düşünmüyorum" dedi.