Oyun Oynayarak Binlerce Lira Kazanıyorlar! Oyun Sektörü İhtiyar YatırımcılarıTers Köşe Yaptı

Bundan 10 yıl önce oyun oynayarak para kazanılabileceğine kimse inanmazdı, ama teknolojinin ilerlemesi oyun sektörünü, film ve müzik sektörünün de ötesine taşımaya başladı. Online oyunların ardından mobil oyunların da yaygınlaşmasıyla birlikte, milyonlarca oyuncu, hem oyun oynayıp hem arkadaş edinmek için oyun dünyasına adım attı.

Oyun Oynayarak Binlerce Lira Kazanıyorlar! Oyun Sektörü İhtiyar YatırımcılarıTers Köşe Yaptı

Oyun Oynayarak Binlerce Lira Kazanıyorlar! Oyun Sektörü İhtiyarları Ters Köşe Yaptı

Bundan 10 yıl önce oyun oynayarak para kazanılabileceğine kimse inanmazdı, ama teknolojinin ilerlemesi oyun sektörünü, film ve müzik sektörünün de ötesine taşımaya başladı. Online oyunların ardından mobil oyunların da yaygınlaşmasıyla birlikte, milyonlarca oyuncu, hem oyun oynayıp hem arkadaş edinmek için oyun dünyasına adım attı. Hal böyle olunca , oyun oynayarak para kazananlar da çoğaldı. Oynadığı oyunları Twitch gibi platformlarda canlı olarak yayınlayan, bu esnada takipçileriyle iletişime geçerek onlarla sohbet eden Twitch yayıncılarının kazançları tartışma konusu olurken, yine aynı süreçte Youtube gibi video platformlarından oyun tanıtımı yapan youtuberların da takipçi sayıları milyonlara ulaşmış durumda. Ülkemizde de bilinen ve milyonlarca takipçisi bulunan bir çok Youtuber video paylaşımlarına oyun paylaşımlarıyla başlamıştı.  Twitch gibi yayın platformlarındaki ünlü yayıncıların kazançları on binlerce lirayı bulabiliyor.

Eskiden Bir Kere Satın Alınırdı, Mevzu Biterdi...

Önceki dönemlerde gerek konsol oyunları gerekse bilgisayar oyunları bir kez satın alındıktan sonra tekrar ödeme gibi bir durum söz konusu olmazdı. Fakat son yıllarda artan 'EK içerik' girişimleri, yepyeni bir pazarı da beraberinde getirdi. Oyun içi kostüm satışları, oyun sürecini hızlandırma gibi olanaklar sağlayan ürünler online oyunların yaygınlaşmasıyla beraber oyuncuların beğenisine sunuldu. Bu da pazarın katlanarak büyümesine neden oldu. Daha önceki yıllarda Fifa oynayan bir futbolsever , oyunu bir teknoloji marketinden alıp evine geldiğinde kurar ve oynamaya başlar, daha sonra bir daha ödeme yapmazdı. Fakat an itibariyle oyunu aldıktan sonra, oyunun online servislerine , ek paketlerine para verme durumunda kalabiliyor. Bu da oyunu satan firmaya normal satışlardan çok daha fazla kâr elde ettiriyor. 

Fortnite, PUBG, Apex Legend Furyası

Fortnite, PUBG, Apex Legend gibi oyunların oyuncular arasında yaygınlaşmasıyla birlikte oyun dünyası da başka bir aleme yolculuk etmeye başladı. Başlangıçta mobil pazarında görülen 'Ücretsiz ama ücretli' oyunlar, pc ve konsol pazarına da hakim olmaya başladı. Başlangıçta herhangi bir ödeme yapılmadan elde edilen oyunlara bağımlılık arttıkça, oyun içi satın alımlar da artıyor. Böylece firmalar bir seferde oyun satmak yerine sürekli oyun satmayı başarıyor.