Manisa Depremini Bilmişti: Elazığ'daki Deprem Sonrası Korkutan Açıklama

Manisa'da meydana gelecek depremleri bilen ve geçtiğimiz günlerde Doğu Anadolu'da deprem olacağı sinyallerini aldığını bildiren Dyson Lin, yeni bir deprem daha olabileceğini söyledi.

Manisa Depremini Bilmişti: Elazığ'daki Deprem Sonrası Korkutan Açıklama

Deprem sonrası korkutan bir açıklama daha.

Daha önce yaptığı deprem açıklamaları ile adından söz ettiren Dyson Lin, Twitter adresi üzerinden bir açıklama daha yaptı. Elazığ ile Manisa şehirlerinde fay hatlarının kırılmadığını söyleyen  Lin, 6-7 büyüklüğünde bir depremin daha yaşanabileceğini söyledi.

MANİSA DEPREMİNİ SÖYLEMİŞTİ

Tayvan'ın en iyi ikinci üniversitesi olan Ulusal Tsing Hua Üniversitesi Fizik bölümünden mezun olan Dyson Lin, IRIS sistemi cihazları bozulduğunda büyük bir deprem olacağını anladığını  söyledi.

Lin, 22 Ocak günü Balıkesir'deki IRIS cihazının bozulduğunu ve yakında büyük bir deprem olacağını söyledi. Bu açıklama sonrası Manisa'da deprem oldu.

Söylediğine göre Manisa 3 gün boyunca 3 büyüklüğünde deprem yaşamazsa bölge güvenli hale gelecekti.

23 Ocak günü, tekrar aynı bölgede deprem olabileceğini öngördü.

Lin'e göre lokasyonlar nokta atışı değil, sadece lokasyonları deprem ihtimali olan bölgenin en yakınında bulunan IRIS cihazından aldığı için, o bölgelerin adını veriyor ve çevre illerin bu ihtimale dikkat etmesini söylüyor.

Fakat öngörülerine göre 15 gün içinde Manisa çevresi tekrar 5 ila 6 büyüklüğünde bir deprem ile karşılaşacak... Batı tahmininin ardından "Belki de biri batıda, biri doğuda olmak üzere iki 5 ila 6 büyüklüğünde deprem olabilir" şeklinde bir düzeltmeye gitmişti...

Bu tahminleri kendi ürettiği Air 2 cihazına ve IRIS sistemi üzerinden yaptığı okumalara dayandırıyor 

ELAZIĞ DEPREMİ AÇIKLAMASI: MÜMKÜNSE...

"Bugün Türkiye'de 6.8 büyüklüğünde Dyson'ın öngördüğü gibi bir deprem oldu. Gerçi lokasyon hatası büyük."

"Sivrice-Elazığ'daki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından birçok artçık deprem olabilir. Lütfen güvenli lokasyonlarda kalın.

Mümkünse bir arabada ya da çadırda kalın. En önemli olan şey hayatınızdır.

İyi geceler! Artık uyumalıyım."

Lin önümüzdeki 1 ay içinde 7 ve 8 şiddetlerinde depremler yaşamayacağımızı, sadece 5 ve 6 şiddetinde depremlerle karşılaşacağımızı da söyledi.

"Anlıyorum ki deprem profesörleri İstanbul'daki 7 şiddetindeki deprem konusunda insanları korkutmuşlar. Ellerinde depremleri tahmin edebilecek cihaz yok. Onlara inanmayın!"