İYS İle Çağrı ve Mesajları Engelleme Sayfası Açıldı-İşte e Devlet İleti Yönetim Sistemi Giriş Sayfası

Telefondan istenmeyen mesaj ve çağrıları engellemek için bir sayfa açıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan İleti Yönetim Sistemi ile artık size mesaj e posta veya çağrı göndermesini istemediğiniz kurumları engelleyebileceksiniz.

İYS İle Çağrı ve Mesajları Engelleme Sayfası Açıldı-İşte e Devlet İleti Yönetim Sistemi Giriş Sayfası

Cep telefonu kullananlara iyi haber: Tek ekrandan yapılacak.

Cep telefonu kullanımı oldukça yaygınlaşrı. Telefonu olmayan kimse hemen hemen kalmadı. Bu durum da reklam ajanslarının , şirketlerin iştahını kabartıyor. Şirketler, bir şekilde dindikleri telefon numaralarına sürekli mesaj yollayarak reklam yapabiliyor. Sürekli gönderilen mesajlar vatandaşları rahatsız ediyorken bu konuda bir iyi haber geldi. İzinsiz şekilde gönderilen çağrı , e posta ve SMS'ler için şikayetler artınca Ticaret Bakanlığı harekete geçti ve yeni bir sistem geliştirdi. 

Konu ile ilgili çalışma başlatan Ticaret Bakanlığı, ticari elektronik iletilerin yönetimi ve kontrolünü sağlamak için İletim Yönetim Sistemi adı altında bir safa oluşturuldu. İYS adı verilen bu sistem ile onay verilmeyen ticari mesajlar, reklam mesajları ve çağrılar engellenecek. 

ÇALIŞMA ŞEKLİ

Söz konusu yeni sistemle birlikte bir kişi, kendisine ticari mesaj göndermesini istediği numaraları ya da e posta adreslerini sisteme kaydedecek. Bu sistemde onaylanmayan hiçbir numara ve e postadan kullanıcılara mesaj gelmeyecek. Sisteme kayıt yapmayan şirketler, hem numara listesini kaybedek hem de gönderdikleri mesajlar nedeniyle ceza alabilecek. 

ENGELLEME ŞEKLİ

İYS adı verilen yeni sistemde mesaj ve çağrı engelleme yapılıyor. Kurumları seçebilir ya da kurumun mesaj gönderme veya arama iznini ayrı şekilde düzenleyıp sadece istediğiniz şekilde bilgi alabileceksiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir:

Öncelikle iys.org.tr adresine gidin ve sağ üstte bulunan VATANDAŞ GİRİŞİ linkine tıklayın.

Daha sonra karşınıza çıkan ekranda ister e devlet şifrenizle isterseniz telefon numaranızla giriş yapabilirsiniz. 

Daha sonra İYS aydınlatma metnini okuyun ve kabul ediyorum seçeneğine tıklayın.

Sonra da size mesaj ve çağrı gönderebilecek tüm kurumların listesini göreceksiniz. 

Burada kurumun üzerini tıklayarak çağrı ve mesaj onayı verebilir ya da engelleyebilirsiniz. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA